Lahden Nuorkauppakamarin historiikki julkaistiin kamarin 60-vuotisjuhlissa joulukuussa

Lahden Nuorkauppakamarin historiikki koki päivänvalon 16. joulukuuta 2017 kamarin 60-vuotisjuhlan yhteydessä. Historiikin tekoon osallistui yhdeksänhenkinen projektiryhmä. 60-vuotiaan kamarin arkistoja oli kasattuna eri vuosikymmeniltä Nastolan Aurinkolinnassa sijaitsevaan varastoon. Siellä oli kymmenittäin mappeja, viirejä, lehtileikkeitä, palkintoja ja kaikenlaista kokous- ja projektiaineistoa. Ummehtuneita laatikoita pengottiin yksin ja kaksin, yksi kerrallaan läpi – työpäivän päätteeksi.

– Eivät senaattorit Johanna Peltovuori ja Merja Wallenius hihitelleet turhaan ja todenneet: Ei sitä viimeksikään saatu tehtyä, muistelee projektipäällikkö Heidi Räty.

Epätoivosta päästiin eteenpäin ja saatiin koottua työryhmä, josta jokainen otti vastuulleen yhden vuosikymmenen. Yhteen koottuna vuosikymmenet näyttäytyvät eri tavoin, jokainen erilaista kulmaa sisältöön tuoden. Historiikki saatiin julkaistua 20-sivuisen tabloidin muodossa. Historiikkia tehdessä huomattiin, että esimerkiksi kunniajäsenille on saatettu myöntää järjestysnumerot väärin perustein tai ettei joku projekti ikinä toteutunutkaan, vaikkakin aineisto siihen antaisikin osviittaa. Niin monta kuin on ihmistä, niin monta on myös tapaa kirjata asiat muistiin; joillakin kansien väliin, joillakin omaan muistiin.

Liikemiesten verkostosta on edetty järjestöön, joka sykkii erilaisuutta, samalla enemmän toinen toistaan opettaen. Yhdessä ystävinä tekeminen hioo Lahden kamarilaisia yhteen, saa aikaan unohtumattomia tapahtumia ja muistoja – sekä myös ennennäkemättömiä julkaisuja.

 

You may also like...