Alue B:n aluevaalikokous ensikertalaisen kokemana 

Kotkassa järjestettiin tämän vuoden Alue B:n aluevaalikokous 2.-4.9.2022. Tapahtumapaikkana toimi monipuolinen ja viihtyisä Sokos Hotel Seurahuone. Pääsin itsekin ensimmäistä kertaa osallistumaan koko ohjelmaan koejäsenenä. Aiempaa kokouskokemusta oli vain Tampereen kansallisen vuosikokouksen gaalasta avecin roolissa. 

Kokousviikonloppu starttasi kirjaimellisesti Start-koulutuksella ja First timers cocktailseilla Amarillon Karaoke-tiloissa. Vetäjinä toimivat viihdyttävät ja inspiroivat konkarit Ari Saavalainen ja Noora Malmi. Oli mukava kuulla myös muiden uusien koejäsenien ja jäsenien taustoja ja tarinoita. Sieltä siirryttiinkin jo juoksuaskelin tulojuhlaan hotellin toiseen kerrokseen. Tyyli vaihtui lennosta 90-luvun risteilyasuun saparoineen päivineen. Sain kunnian edustaa omaa kamaria Käkriäiskisassa. Kisa sisälsi muun muassa katkarapujen metsästystä ja extempore-sketsejä. Kiitokset vielä joukkueemme Janne Porkalle ja James Potkukelkalle! Voittoa ei tällä kertaa irronnut, mutta hauskaa oli. Illan kruunasi vielä huikeat laulusuoritukset ja tanssimuuvit Amarillon puolella.

Lauantain ohjelma alkoi kokoustiloissa Seksuaalisuus voimavarana -koulutuksella. Tapahtuma keräsi paljon kiinnostuneita ja herätteli osallistujia pohtimaan asiaa lyhyen kirjallisen tehtävän myötä. Siirryin tämän jälkeen seuraamaan debattikilpailun karsintaa ja toki kannustamaan omaa joukkuetta. Aiheena oli tulevaisuuden johtaja käyttää foliohattua. Lahden edustus argumentoi aiheen puolesta erittäin hienosti huumoria unohtamatta. Voitto meni siitä huolimatta tällä kertaa Kotkalle, joka voitti myös finaalin. Onnittelut heille!

Kaikkiin kiinnostaviin ohjelmanumeroihin ja keynoteihin ei millään kerennyt, mutta ensikerralla sitten. Keynote puheenvuoroja digitaalisuudesta tarjosivat Andritz, XAMK sekä tekniikan tohtori, sairaalafyysikko Arthur Korhonen.

Iltapäivän maittavan lounaan ja rentouttavan lepohetken jälkeen valmistauduimme illan gaalaan. Ilta alkoi perinteiseen tyyliin Lahden kamarin puheenjohtajan kuohuviineillä. Gaalaan lähdimme juhlimaan bussilasteittain Kotkan kauniille Höyrypanimolle.

Ilta-auringon ja meren kimmeltäessä oli hienoa virittäytyä juhlatunnelmiin. Kuvauksien jälkeen siirryimme juhlatilaan nauttimaan puheista ja kolmen ruokalajin illallisesta. Gaalassa jaettiin myös lukuisia palkintoja. Meidän Miiakin kävi pokkaamassa muun aluetiimin kera palkinnon. Hien pintaan sai bilebändi Kiki’s, joka viihdytti juhlakansaa myöhään yöhön. Illan aikana jaettiin senaattoriarvoja eli ainaisjäsenyyksiä kolmelle henkilölle, jotka ovat tehneet merkittävän nuorkauppakamariuran.

Kuva: Kuvagalleria Kotka/Heidi Noponen 
Instagram: @heidinkuvagalleria #kuvagalleriakotka  Facebook: Kuvagalleria Kotka, Heidi Noponen 

Viikonlopusta jäi käteen rutkasti hyvää mieltä, inspiroitunutta fiilistä ja uusia ihania tuttavuuksia. Näyttää vahvasti siltä että kaikkia kamarilaisia yhdistää iloisuus, avoimuus ja aktiivisuus. Tämä todella on se kuuluisa maailman paras harrastus. Tästä on hyvä jatkaa! 

Teksti: Henriikka Hirvi

You may also like...