ARVOT, MISSIO JA VISIO – PERUSTA STRATEGIATYÖSKENTELYLLE

Viikonloppuna 3.-5.5.2019 järjestettiin Suomen Nuorkauppakamari ry:n toimesta valtakunnallinen Strategia! -koulutus. Koulutuksen järjestää kamari, jonka strategiakausi alkaa olla päättymäisillään ja haluavat muiden kamareiden sparrausta uuden strategian luomisessa. SNKK:n misso on vauhdittaa jäsenistön menestystä työelämässä ja tällaiset valtakunnalliset koulutukset tukevat missiota.

 

Turkuun S/S Bore alukselle kokoontui viikonloppuna lähes 100 nuorkauppakamarilaista ympäri Suomen. Koulutuksen tarkoituksena oli tutustuttaa jäsenet strategiatyöskentelyn ja -ajattelutavan saloihin, sekä syventää osaamista pienryhmätehtävillä. Osallistujat saivat ennakkotehtäväkseen tutustua Turun Nuorkauppakamarin nykytila-analyysiin, sekä tehdä sen perusteella SWOT-analyysin ja skenaariomatriisin.

Koulutuksessa käytiin vaiheittain läpi, miten kamarin/yrityksen arvot, missio ja visio vaikuttavat strategiatyöskentelyyn, mitkä ovat kriittiset menestystekijät, millaiset strategiatavoitteet asetetaan ja miten strategiaa voidaan arvioida.

Viikonloppu oli erittäin tiukka ja antoisa asiasisällöltään, mutta koulutusta kevennettiin roolittamalla koulutuksen osallistujat 1920-luvun Chicagolaiseen ympäristöön. Ryhmät koostuivat merimiehistä, satamajätkistä, mafiosoista, apteekkareista, trokareista, salakapakoitsijoista, vallesmanneista, jazzbändistä ja jazztytöistä. Lauantain iltajuhla ei ollut perinteinen kamarin gaalaillallinen iltapukuineen, vaan jännittävä 1920-luvun Chicagoon perustuva murhamysteeri-illallinen.

 

Kouluttajille iso kiitos panostuksesta!

-Hannariikka

You may also like...