Ensimmäinen hallitusakatemiani

Alue B:n hallitusakatemia vuonna 2021 järjestettiin marraskuun viimeisenä viikonloppuna Pieksämäellä. Minut oli nimitetty INT:n eli kansainvälisyysvastaavan virkaan vuoden 2022 hallitukseen – ensimmäiseen hallitusvirkaani. Siispä hallitusakatemia oli minulle uusi kokemus, josta jäi paljon uutta tietoa ja inspiraatiota tulevaan tekemiseen.

Ensimmäinen ilta meni eri aktiviteettien parissa, kuten rentoutumisella ulkoilmassa ja villasukkadiskossa, jossa pääsin myös seuraamaan debattikilpailua – tätäkin ensi kertaa. Oli myös hauskaa tutustua uusiin ihmisiin ja kuulla, miten asioita tehdään muissa kamareissa.

Seuraava päivä olikin täynnä koulutusta niin lohkokohtaisena kuin muiden hallitusvirkojen kanssa tiimityöskentelynä. INT-koulutuksen piti Pieksämäen Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Veera Ullah. Tässä muutaman hengen koulutuksessa sain paljon erilaisia ideoita INT:n virkaa ajatellen. Opin myös erilaisista tapahtumista ja projekteista, joita INT voi järjestää. Päivän ohjelmassa oli myös Lappeenrannan Nuorkauppakamarin Ninni Niemen pitämä Jiicee-viestintää jokaiselle -koulutus, mikä syvensi viestinnän oppejani. Kaikki koulutukset tulivat kyllä itselleni tarpeeseen, sillä opin niistä paljon uusia asioita, jotka varmasti tulevat auttamaan minua hallitusvirassani.

Lauantai-iltana pääsin ensimmäistä kertaa osallistumaan gaalaan, joka oli kaiken kaikkiaan mukava kokemus ja odotuksieni mukainen. Ilta päättyi saunarakennukselle menoa katselemaan, mutta nukkuminen alkoi vetää puoleensa jo puolilta öin.

Hallitusakatemiaviikonloppu oli oikein onnistunut ja antoisa. Nyt vain odotan iloisin mielin ensi vuottani hallituksessa, jossa epäilemättä myös tulen oppimaan paljon uutta!

– Camilla Uusitupa, INT 2022

You may also like...