Finaaliäänestys: kuka on vuoden positiivisin lahtelainen 2023?

Perinteinen vuoden positiivisimman lahtelaisen etsintä on käynnissä. Lahden Nuorkauppakamari ja Positiivarit yhteistyökumppaneineen hakevat ihmistä ja yhteisöä, joka toimii hyvänä esikuvana muille. Edellisvuosista poiketen äänestys on ollut kaksiosainen ja finaaliäänestyksessä on kaksi kategoriaa yhteisö ja henkilö. Katso finalistien esittelyt ja äänestä täällä 5.11. mennessä. Voittaja julkistetaan Lahti City ry:n järjestämässä joulukauden avaustapahtumassa Lahden keskustassa 18.11.2023, tulethan paikalle -siellä on joulupukkikin!

Vuoden 2023 positiivisin lahtelainen henkilö -kategorian finaaliäänestyksessä ovat Joonas Makkonen, nuorisovalmennuspäällikkö Lahden Ahkeralta ja Anne Viitaniemi, yrittäjä Bombom verkkokaupasta. Vuoden 2023 positiivisin lahtelainen yhteisö -kategorian finaaliäänestyksessä ovat Musiikkileikkikoulu Musiikkimarakatti ja Anttilanmäki-Kittelän asukasyhdistys.

Kuka tahansa sai ehdottaa henkilöitä, yrityksiä ja yhteisöjä 21.9.-10.10. välisenä aikana, joista yhteistyökumppaneista koostuva raati päätti finalistit 17.10. “Saimme 200 ehdotusta positiivisimmaksi lahtelaiseksi. Oli herkistävää lukea ehdotuksista, kuinka positiivisesti paikalliset henkilöt ja yhteisöt ovat kaupunkilaisiin vaikuttaneet. Lahdessa tapahtuu paljon positiivisia asioita ja tällä projektilla haluamme tuoda niitä paremmin esiin.” kertoo projektipäällikkö Aino Nikulainen Lahden Nuorkauppakamarista.

Vuoden positiivisimman lahtelaisen finalistien kriteereinä oli, että he ovat osoittaneet todellista tahdonvoimaa, sisua haasteiden edessä ja ahkeruutta. Finalistit ovat auttaneet myös muita onnistumaan sekä parantaneet lahtelaisten arkea positiivisella esimerkillä.

Vuoden 2023 positiivisimman lahtelaisen valintaraadissa sekä projektia yhdessä tekemässä ovat joukko paikallisesti vaikuttavia tekijöitä: Lahden Nuorkauppakamari ry, Positiivarit Oy, Lahden Diakonialaitos Dila, Lahti City ry, Lahden kaupunki, Harjula-Mainos, Lahden Tiedepuisto ja Kukkapii Oy. Kaikki edellisten vuosien voittajat on listattu täällä. Vuoden positiivisin lahtelainen on valittu vuodesta 2004 saakka.

Samalla kunnioitamme hiljattain menehtyneen Juhani Töytärin muistoa koko Lahden Nuorkauppakamarin puolesta. Juhani oli positiivisuusviikon ja vuoden positiivisimman suomalaisen ideoija, sekä Positiivarit Oy:n perustaja. Lahden Nuorkauppakamari ja Positiivarit ovat tehneet yhteistyötä 19 vuoden ajan.

You may also like...