Flooranpäivä 25.5.

Lahti JCI vietti taas perinteistä Flooranpäivää toukokuun lopulla. Flooranpäivän tapahtumat järjestetään aina lähinnä koejäsenten voimin, mutta tällä kertaa ei arpa osunut allekirjoittaneen kohdalle, sillä koejäsen-statuksesta huolimatta sain nauttia tapahtumasta vain osallistujana!

Yhteiskuljetus salaiseen määränpäähän lähti Lahden torilta, ja matka meni kohdetta arvaillessa, mutta lopulta saavuimme Liike- ja yrityskeskus Koriin. Pieleen siis menivät arvailut Myllysaaresta, Teerenpelin panimosta sekä Selviytyjät-tyyppisestä tulikokeesta, jossa meidät viedäänkin keskellä metsää ja käsketään löytää tie takaisin kotiin. Näihin arvauksiin verrattuna lopullinen määränpäämme vaikuttikin erinomaisen turvalliselta, sillä päätepysäkkimme oli Via Cafe & Wine, eli Via Decon kahvila ja showroom Villähteellä.

Ilta aloitettiin joukkeisiin jaolla, ja jokaiselle joukkueelle annettiin lista tehtäviä, joita suorittamalla oli mahdollista voittaa hurjan jännittävän näköiset lahjakassit;

Vaihe 1. Keksi joukkueellesi nimi. Päätimme siis yksissä tuumin yhdistää kaksi ”satunnaisesti” valittua sanaa ja luoda niistä nimi. Ja koska sana-assosiaatio tuottaa intuitiolla parhaita tuloksia, joukkueemme nimeksi valikoitui KossuWissy.

Vaihe 2. Mölkkykisa. Jokainen vuorollaan joukkueesta heitti mölkkyä kerran ja pisteet laskettiin yhteen. Vaikka henkinen paine ja yleisön huutelu yrittivätkin horjuttaa uskoamme, joukkueemme luonnollisesti voitti. Tästä voitonhuumasta tulikin inspiraation joukkueemme motoksi: ”Sille nyt ei voi mitään, jos vaan on hyvä.” Myöhemmin päätimme kuitenkin vaihtaa mottomme hieman opetuksellisempaan: ”Unohda kossu, muista vichy”. Tai jotain siihen suuntaan, yksityiskohdat tapahtumasarjojen kulusta sumentuivat kuohuviinipullollisen jälkeen.

Vaihe 3. Kehittäkää 3 kuvan kuvasarja jotka sisältävät joukkueenjäsenet. Tuumimme, miksi heittää hyvää konseptia hukkaan, joten valitsimme draamankaareksi kossun ja vichyn rakkaustarinan. Kuinka kossu syntyi, tapasi vichyn trooppisella matkalla ja lopulta, romanttisista komedioista tuttu loppu tarinalle, eli häät. Hyvin samoilla teemoilla pysyttelivät muutkin joukkueet, jostain syystä kuvasarjat olivat hyvin alkoholi- tai juhlintapainotteisia.

Vaihe 4. Arvioikaa kulhoissa olevien tuikkukuppien, suolapähkinöiden ja helmien määrä. Vaikka joukkueestamme löytyikin insinöörejä, ei laskupäämme ollut kovinkaan hyvä ja tieteelliset funktiot puuttuivat, joten tässä lajissa jäimme kisan hännille.

Vaihe 5. Kaikille joukkueille annettiin mahdollisuus kirjoittaa joko rakkauskirje tai runo järjestäjille ja näin vaikuttaa kilpailun pistetulokseen. Totesimme tämän olevan suurta henkistä lahjontaa, johon emme alennu. Liimasimme siis lomakkeeseen 5 euron setelin. Koska käteinen toimii aina.

Ottaen huomioon kuinka mahtavia siirtoja teimme joukkueena koko kilpailun ajan, ei tullut suurena yllätyksenä, että voitimme kisan ja nuo upeat lahjakassit. Niiden sisältökin selvisi, suklaapatukka sekä lahjakortti kosmetologikoululle! Ei huono.

Tässä vaiheessa selvisi illan pääaktiviteettikin; sitsit! Itse en ole elämässäni ikinä ottanut osaa sitseille, enkä rapujuhliin, joten innolla seurasin, että miten ilta etenee. Ja sehän eteni! Laulamisen määrä oli suuri, ja ruotsikin taipui yllättäen hyvin, kunhan vain keskittyi kuuntelemaan muita oman laulunsa sijaan. Samalla luonnollisesti sekä söimme että joimme, enkä ole enää yhtään yllättynyt, miksi sitsit tuottavat humalaista kansaa.

Puitteet olivat erinomaiset ja ruoka hyvää, kiitos siitä Via Cafe & Wine. Oli myös virkistävää löytää itsensä aivan uudesta paikasta, jonne ei muutoin keksisi itse lähteä.

Ilta jatkui kuitenkin vielä kyydityksellä kohti keskustaa ja You&Me Cocktails-baaria, josta sai aivan liian tasokkaita drinkkejä. Allekirjoittanut joutui poistumaan takavasemmalle toisen margaritan jälkeen vaikka mielelläni olisin niitä useammankin juonut, mutta huhu kertoo, että porukan jatkajat ajautuivat Armaksen tanssilattialle viettämään helatorstain alkua.

Railakkain terveisin Lahden koejäsen,

Karoliina Helin

You may also like...