Joulupuu-keräyksellä jouluiloa vähävaraisille lahtelaisperheille

Perinteinen Joulupuu-keräys järjestetään Lahdessa tänä vuonna jo 17. kerran. Keräyksellä hankitaan joululahjalahjoituksia lahtelaisille vähävaraisten ja pienituloisten perheiden lapsille. Keräysaika on 18.11.–16.12.2017.

Keräyksen järjestävät Lahden 4H-yhdistys ry, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lahden yhdistys ja Lahden Nuorkauppakamari ry. Keräyskummeina puolestaan toimivat draamapedagogi Lasse Kantola ja opiskelijateatteri Theatrum Olga.

Perheet voivat hakea apua ja esittää lahjatoiveitaan MLL:n kautta. Yhdistyksen toimisto sijaitsee osoitteessa: Erkonkatu 5, Lahti. Sieltä voi hakea joululahja-avustuslomakkeen 5.12.2017 saakka arkisin klo 10–14. Lomakkeita saa myös neuvoloista, seurakunnalta, sosiaalitoimen toimipisteistä ja Lahden Diakonialaitokselta.

Lahjoittajat voivat puolestaan osallistua keräykseen viemällä lahjan pääjoulukuusen juurelle Lahden Kauppahalliin tai vaihtoehtoisesti Lahdessa ja Nastolassa sijaitsevien sivukuusien juurelle. Sivukuusipaikkoja tukevat paikalliset yritykset.

Lahjoittaminen on helppoa. Joulumieltä levittävät lahjoittajat tuovat paketoimattoman pakettinsa joulukuusen juurelle. Kuusen viereltä löytyy tyhjiä pakettikortteja, joihin voi itse kirjoittaa, minkä ikäiselle tytölle tai pojalle lahja lahjoittajan mielestä soveltuu.

Joulupuu-keräyksen ideana on lahjoittaa lapsille uusi ja käyttämätön lahja. Rahalipasta ei ole käytössä. Lahja voi olla pieni tai suuri, edullinen tai hieman arvokkaampi – kaikki lahjat otetaan ilolla vastaan. Joulupuun mahdollistaman lahja-avun tarve on suuri, ja apua myös halutaan antaa. Vuosien saatossa lahtelaiset ovat osoittaneet, että heillä on aitoa joulumieltä!

You may also like...