Jussi Ahonen on vuoden nuorkauppakamarilainen

Suomen Nuorkauppakamarien kansallisessa vuosikokouksessa palkittiin viime vuoden ansioituneimmat kamarit ja tekijät. Yksi viime viikonloppuna palkituista on Lahden Nuorkauppakamarin hallituksen jäsen ja aluekoulutuspäällikkö Jussi Ahonen, joka valittiin vuoden 2016 nuorkauppakamarilaiseksi. Palkinto myönnetään parhaalle nuorkauppakamaritoimintaa toteuttaneelle jäsenelle.

Ahonen valittiin aikaisemmin tänä vuonna jo alueensa parhaaksi kamarilaiseksi, mutta voitto kansallisella tasolla tuli silti yllätyksenä.

“Minut valittiin alueemme vuoden JC:ksi maaliskuussa. On myönnettävä, että muutaman kerran pyörittelin ajatusta, että olisiko minussa ainesta samaan kansallisella tasolla. Päädyin kuitenkin lopputulokseen, että Suomessa on niin kovan luokan ihmisiä tekemässä nuorkauppakamaritoimintaa, että saan olla todella tyytyväinen aluepalkintoon, mitä ilman muuta olinkin.

Lahden gaalassa vuoden nuorkauppakamarilaista esiteltäessä olinkin erittäin yllättynyt nähdessäni oman nimeni kolmen joukossa. Monen perustelun kohdalla mietin, että tuo sopii kehen vain, tuo voi olla minä tai joku muu jne. Harvoin olen jännittänyt yhtä paljon kuin tuossa perusteluja kuunnellessani. Sydän löi kahtasataa ja monenlaiset ajatukset kulkivat pääni läpi. Kun nimeni mainittiin, tunnevyöry oli valtava.

Gaalan juontajana olin jatkuvasti lavalla, mutta tuo yksi lavalla käynti oli aivan omaa luokkaansa. Oli aivan upeaa kävellä lavalle kutsuttuna noutamaan palkinto, ja vielä millainen palkinto! Loppuiltani seremonian jälkeen meni pitkälti vastaanottaessa onnitteluja ja halauksia, joita kertyi arviolta pari sataa.

Monet onnittelijat muistuttivat kyseisen kunnianosoituksen olevan vuosittain arvostetuin palkinto Suomen Nuorkauppakamarissa. Palkinnon jo saatuani erityisen paljon ovat lämmittäneet kommentit, joissa on toisteltu palkinnon menneen ehdottomasti oikeaan osoitteeseen. Suomessa on yli kaksi tuhatta aktiivista nuorkauppakamarilaista, joista yksi voi vuosittain olla Vuoden nuorkauppakamarilainen. Itse en ehkä vieläkään ole täysin tajunnut palkinnon arvoa, ja arvostankin tätä joka hetki entistäkin enemmän! Mahtavaa!”

Suomen Nuorkauppakamarien palkintopäällikkö Anu Haapasalon mukaan taso oli tämän vuoden hakemuksissa kova.

“Useassa kategoriassa palkintolautakunta joutui tiukoille arvioinnin suhteen, koska laadukkaita projekteja ja yksilösuoriutumisia oli yksinkertaisesti niin paljon. Lopulta selkeät voittajat valikoituivat perustuen ennalta ilmoitettuun pisteytykseen ja Suomen Nuorkauppakamarien strategian mukaiseen toimintaan.”

Haapasalon mukaan palkintotoiminta on selkeästi kiinnostanut tänä vuonna, sillä hakemuksia tuli ennätysmäärä, 82 kappaletta 36 eri kamarista.

“Palkintohakemusten laatiminen dokumentoi Suomen Nuorkauppakamarien laadukasta toimintaa ja pelkkä palkintohakemus on aina kunnianosoitus kyseiselle projektille, kamarille tai jäsenelle. Palkintotoimikunnan puolesta haluan kiittää lämpimästi Lahden kamaria upeista kokous- ja gaalajärjestelyistä. Olin myös ilahtunut tavatessani gaalassa Lahden kamarin yhteistyökumppaneita, joista osaa ehdin gaalan aikana tapaamaan. Toivon yhteistyönne jatkuvan edelleen ja onnittelen menestyksestä Lahden Nuorkauppakamaria ja tietysti erityisesti Jussia.”

Vuoden nuorkauppakamarilainen -kategorian lisäksi Lahden Nuorkauppakamari oli viiden parhaan joukossa myös kahdessa muussa kategoriassa, vuoden paras nuorkauppakamaritoiminta sekä vuoden puheenjohtaja.

 

Kaikki palkitut:

VUODEN NUORKAUPPAKAMARILAINEN
Jussi Ahonen, Lahden nkk

VUODEN PROJEKTI
The Shift (co-operation Project), Turun alueen nuorkauppakamarit – hakijana Airiston nkk

PARAS YHTEISKUNTAVASTUUPROJEKTI
Kohti Ekaa Työpaikkaa, Kajaanin nkk

PARAS TALOUSPROJEKTI
Merikosken siltojen liputus, Oulun tervaporvarien nkk

KANSAINVÄLISIN NUORKAUPPAKAMARITOIMINTA
Jyväskylän nkk

PARAS NUORKAUPPAKAMARITOIMINTA
Kajaanin nkk

VUODEN TULOKAS
Sanna Raikaa, Espoon nkk

PARAS PUHEENJOHTAJA
Niina Härkönen, Kotkan nkk

VUODEN KOULUTTAJA
Joose Luukkanen, Riihimäen-Hyvinkään Seudun Nuorkauppakamari

SENAATIN PALKINTO
Pop Out Turku, Turun Nuorkauppakamari

SENAATIN VUOROVAIKUTUSPALKINTO
Kotkan Nuorkauppakamari
Kunniamaininta: Kajaanin Nuorkauppakamari

PUHEKILPAILU, SANAN SÄILÄ 2017
Ari Saavalainen, Warkauden Nuorkauppakamari
Kunniamaininta: Antti Lehto, Rauman Nuorkauppakamari

Kuva: Mirai-Image Timo ja Toni Saarinen.

You may also like...