Kouvolan Lakritsista Vuoden 2017 Vientitykki, kunniamaininta Kera Group Oy:lle

Vientitykki-kilpailun voittaja on kouvolalainen Kouvolan Lakritsi. Kunniamaininnan saa orimattilalainen Kera Group Oy. Voittajat julkistettiin RAILFORUM 2017 -tapahtumassa Kouvolassa torstaina 28.9.

Suomen Nuorkauppakamareiden alueen B Vientitykki-kilpailun voittaja on kouvolalainen lakritsi- ja marmeladituotteita valmistava Kouvolan Lakritsi. Kilpailussa etsittiin viennissä menestynyttä yritystä.

– Kouvolan Lakritsi on kasvattanut kuluneina neljänä vuotena määrätietoisesti vientiään ja ottanut haltuun uusia maita. Yritys on satsannut markkinointiin ja näkyvyyteen ja ottanut riskejäkin, perustelee alueprojektipäällikkö Taru Mikkonen voittajan valintaa.

Kunniamaininta myönnetään orimattilalaiselle Kera Group Oy:lle. Yrityksen toimialaa ovat muun muassa savunhallinta, päivänvaloratkaisut ja muovituotevalmistus.

– Kera Group Oy on menestynyt tiukassa kilpailutilanteessa, lyönyt itsensä läpi Venäjällä, kasvattanut liikevaihtoaan ja laajentanut määrätietoisesti toimintaansa ulkomailla, Mikkonen sanoo.

Voittajat valitsi raati, johon kuuluivat kilpailun yhteistyökumppaneiden edustajat ELY-keskuksesta, Kouvola Innovationista, Teknowaresta ja Suomen Kotikylmiöistä. Lisäksi raadissa olivat mukana Suomen Nuorkauppakamareiden alueen B aluejohtaja Niina Härkönen ja kilpailun alueprojektipäällikkö Taru Mikkonen.

Vientitykki-kilpailua on järjestetty vuodesta 1984 lähtien. Sen järjestää Suomen Nuorkauppakamarit ry:n alue B, johon kuuluvat Hamina, Heinola, Hämeenlinna, Imatra, Kouvola, Kotka, Lahti, Lappeenranta, Mikkeli, Mäntsälä, Pieksämäki, Riihimäki ja Savonlinna.

Päijät-Hämeen yrityksistä palkinnon ovat voittaneet aiemmin muun muassa Teknoware Oy ja Suomen Kotikylmiö Oy.

You may also like...

1 Response