Lahden nuorkauppakamarilaisia vieraili Liikuntakeskus Pajulahdessa

Lahden nuorkauppakamarilaisia vieraili keskiviikkona 24.8. Liikuntakeskus Pajulahdessa yritysvierailulla ja kokeilemassa paralajeja. Pajulahdesta meille kertoi myyntikoordinaattori Anni Saarinen ja vapaa-aika –ja hyvinvointikeskuksen johtaja Mira Puhlin.

Opimme, että Pajulahti on perustettu Iso-Kukkasen rannalle Nastolaan jo vuonna 1929 alun perin naisten voimistelu- ja kesäkodiksi. Nykyään Pajulahdessa on lähes 100 000 majoitusvuorokautta vuodessa ja se työllistää noin 100 henkilöä. Meidät yllätti, kuinka paljon erilaista toimintaa Pajulahti tarjoaa urheilun, liikunnan ja hyvinvoinnin keskuksena. Pajulahti on Suomen ainoa virallinen Olympia- ja Paralympia valmennuskeskus. Ministeriö on antanut Pajulahdelle erityistehtävän keskittyä erityisesti kestävyyden ja vammaisurheilun kehittämiseen.

Koska olimme Pajulahdessa, niin pääsimme tietenkin kokeilemaan paralajeja. Ensimmäisenä lajikokeiluna meillä oli pyörätuolikoripallo. Yllätyimme jokainen kuinka ketterä pelituoli oli. Pelituolin hallinta ei kuitenkaan ollut näin ensimmäistä kertaa lajin parissa olleille kovin helppoa. Harjoittelimme muun muassa, kuinka pelituolin kanssa käännytään ja miten koripalloa voi pompotella vauhdissa. Aina pallo ei kuitenkaan pysynyt mukana. Opimme muutamia pyörätuolikoripallon sääntöjä ja kokeilumme huipentui heittokisaan, jossa ei lopulta saatu selville voittajaa.

Toisena lajina kokeilimme istumalentopalloa. Opimme, että istumalentopallon kenttä on pienempi kuin tavallisen pystylentopallon ja että verkon korkeus on eri naisten ja miesten peleissä. Istumalentopallossa kisailevat kuuden hengen joukkueet. Istumalentopallo edellyttää hyvää joukkuestrategiaa ja hyvää reagointikykyä. Pitkiä palloralleja meidän pelissä ei vielä nähty, mutta voimme pistää osan sen piikkiin, että meillä oli kummallakin puolella vain neljä pelaajaa kuuden pelaajan sijasta.

Kiitos Pajulahdelle vierailusta! Opimme paljon uutta sekä Pajulahdesta, että paralajeista ja saimme jokainen hien pintaan sekä hymyn huulille!
Pajulahdesta pääset lukemaan lisää heidän nettisivuiltaan: https://pajulahti.com/

You may also like...