Lahessa paremmin

Loistavaa uutta vuotta! Oma vuoteni puheenjohtajana alkoi alueen puheenjohtajien kokouksella, jota käytiinkin jopa kahtena päivänä. Tästä pääsinkin kotoa piipahdettuani rääppiäisiin. Voi veljet, millaiset rääppiäiset ne olivatkaan! Kiitos sinulle, joka olit paikalla ja pahoittelut teille, ketkä ette päässeet. Näin puheenjohtajan näkökulmasta rääppiäisten kohokohta kaiken muun lisäksi oli käätyjen vaihto: Fiilis oli varsin juhlallinen Finlandian soidessa aiempien (ei vanhojen!) pressojen hoitaessa valjaiden pukemisen. Tuo fiilis jo melkein yksinään on hyvä syy hakeutua hallitusvirkoihin ja puheenjohtajaksi!

Kasassa on huikea hallitus. Ensikertalaisia ovat koulutuspuolella Laura, tiedottajana Hannariikka, tapahtumatyyppinä Marko ja kansainvälisenä persoonana Elli. Yhteistyökumppaniasioista vastaavalla Sonjalla lähti toinen vuosi. Heikillä, Mikalla, Tuirella, Miialla ja Johannalla saattaa yhteenlaskettujen hallitusvuosien määrä mennä jo lähelle kahtakymmentä. Hiljaista tietoa ja uusia näkemyksiä löytyy sopivasti. Tässä vaiheessa on jo kaksi hallituksen kokoustakin pidetty.

Jutun otsikko on kamarimme visio. Tehdään vähän paremmin kuin edellisellä kerralla. Toisaalta se tarkoittaa myös, että Lahessa menee paremmin nuorkauppakamarin ansiosta. Tänä vuonna mennäänkin taas sata lasissa tuttua ja tuntematonta päin. Vuoden kantavana teemana on aktiivisuus ja siinä tarvitsemme juuri sinua. Hallituksen jäseniltä aktiivista kuuntelua ja toiminnan järjestämistä, jotta saadaan jäsenistöä kiinnostavaa ja hyödyttävää toimintaa, projektitiimiläisiltä aktiivista otetta, jotta tehdään projektit pikkaisen paremmin kuin aiemmin, jäseniltä aktiivista osallistumista tapahtumiin, koulutuksiin, kokouksiin, projekteihin, keskusteluun ja yleiseen hauskanpitoon, alle nelikymppisiltä toiminnasta kiinnostuneilta yhteydenottoja, yhteistyökumppaneilta kiinnostusta saada kanssamme asioita tapahtumaan. Helmikuun 1. päivän kick off on loistava tilaisuus tavata uusia koejäseniä ja tutustujia ja kuulla lisää projekteista ja kamaritoiminnasta.

Aktiivinen ote lähtee ennen kaikkea siitä, että jäsenet, koejäsenet ja tutustujat osallistuvat toimintaan. Jos et ole ollut aktiivinen viime aikoina, haastan sinut pohtimaan syytä. Toki tässä iässä (kohta 40) monella, kuten itselläni, on pieniä lapsia, remonttia, töitä, muita harrastuksia ja niin edelleen. Kamarimme – samoin kuin muutkin kamarit – järjestää hienoa toimintaa, johon ehdottomasti kannattaa osallistua. Jos edellisestä kerrasta on aikaa, ilmoittaudu sitä suuremmalla syyllä mukaan: avantouintiin, yritysvierailuun, vuosikokoukseen, palautekoulutukseen.. Aikahan menee siihen, mihin sen käyttää. Itse käytän tämän(kin) vuoden aktiivisesti kamaritoimintaan. Valitettavasti omalta kohdaltani vuodet alkavat käydä vähiin.

Olemme alueen selvästi suurin kamari. Näytetään se tapahtumissa ja osallistutaan aktiivisesti. Lähdetään porukalla maaliskuun alussa Kouvolan aluekokoukseen. Viime vuoden aivan huikean Maarianhaminan reissun muistoa kunnioittaen järjestämme bussimatkan Kalajoen kansalliseen vuosikokoukseen huhtikuussa. Mukaan on odotettavissa porukkaa monesta kamarista. Syksyllä aluekokous on Savonlinnan Olavinlinnassa. Jo pelkästään puitteiden takia kannattaa lähteä. Ehdottomana kruununa vuodelle on Tallinnan maailmankokous, johon odotettavissa on tuhansia nuorkauppakamarilaisia, eli JiiCeitä (Junior Chamber) ympäri maailman. Vuoden aikana tuemme osallistumisia näihin kokous- ja koulutusviikonloppuihin monella tuhannella eurolla, ettei kenenkään osallistuminen ainakaan rahasta jäisi kiinni. Käytännössä saat jäsenmaksusi melkein kuitattua osallistumalle yhteen näistä.

Aktiivisuuden hengessä julistetaan kilpailu alkaneeksi: Eniten vuoden aikana kamarimme tapahtumiin osallistuneet palkitaan viimeistään seuraavissa rääppiäisissä. Seuraa Facebook-ryhmää, liity epäviralliseen WhatsApp-ryhmään, osallistu, tule paikalle, nauti toiminnasta, kun olet vielä alle 40. Niin minäkin. Aktiivista vuotta, ystävät!

You may also like...