LNKK vieraili Teknowarella!

Vierailimme Lahden Nuorkauppakamarin kanssa Teknowarella 9.2.2016. Teknoware on lahtelainen perheyritys joka valmistaa erilaisia valaistusjärjestelmiä esimerkiksi juniin, linja-autoihin. Lisäksi ydinbusinekseen kuuluu turvavalaistustuotteiden valmistus ja suunnittelu. Meidät Teknowarella vastaanotti ja Teknowaren toimitusjohtaja Kai Kauto. Hän kertoi Teknowaren varsin mielenkiintoisesta toimialasta ja yrityksen historiasta.

Vuonna 1979 Teknoware muutti Ilmarisentielle ja samoissa tiloissa työskennellään edelleen tänäkin päivänä. Kasvava yritystoiminta tarvitsee kuitenkin myös lisää tilaa, ja uusi tehdaslaajennus onkin rakenteilla. Kauton johtamana kiersimme myös tehdaspuolen jossa pääsimme näkemään kuinka valaisinkomponentteja valmistetaan.

Pohjolan perukoilta lahtelaisesta saunasta Teknoware on päässyt pitkälle. Vienti Eurooppaan alkoi jo 80-luvulla ja vuonna 1996 yritys pokkasi Tasavallan presidentin vientipalkinnon tunnustuksena poikkeuksellisen merkittävistä vientisaavutuksista. Nyt toimintaa on jo Brasiliasta Arabiemiraatteihin, ja Teknoware onkin ajoneuvojen sisävalaistusjärjestelmien markkinajohtaja maailmassa.

Vierailu oli kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen, kun pääsimme näkemään lähemmin lahtelaisen, mutta melko tuntemattoman suuruuden toimintaa.

Nämä yritysvierailut antavat aina paljon inspiraatiota ja energiaa omaankin työelämään!

– Suvi Mononen, Tuire Siitonen

 

teknowarella

tekno

 

 

You may also like...