Päivä Johtajana Venlan silmin

Kuvassa Venla Laine sekä Puinen väki.

Moikka!

Täällä kirjoittelee Venla Laine, lukiolainen Lahden lyseosta ja kerron nyt hieman millainen oli minun päiväni johtajana. Elikkä tosiaan tulin valituksi tämän vuoden tempaukseen, joka järjestettiin viikolla 44. Tempaus itsessään oli minulle täysin vieras, enkä ollut kuullut siitä ennen, mutta en kadu hetkeäkään mukaan lähtemistä. Hain mukaan, koska koin tämän mahtavaksi mahdollisuudeksi päästä näkemään työelämää erilaisilla silmillä. Johtajan rooli kuulostaa houkuttelevalta, mutta mitä se todellisuudessa pitää sisällään?

Minä pääsin päiväksi seuraamaan lahtelaista yritystä Puinea. Puine on vuonna 2016 perustettu koivuvanerista erilaisia sisustus- sekä koriste-esineitä valmistava yritys, jolle tärkeitä arvoja ovat esimerkiksi ympäristöystävällisyys ja kotimaisuus.

Johtajan rooli on varmasti jokaisessa yrityksessä erilainen, eikä se noudata samaa kaavaa, mutta yksi asia on varmasti yhdistävä tekijä. Intohimo. Intohimo johonkin asiaan, minkä eteen on valmis tekemään paljon töitä. Tutustutaan nyt hieman syvemmin mitä tämä tarkoittaa käytännön tasolla yrityksessä Puine.

Heti aamusta, kun pääsin Puinelle, niin siellä oli täysi tohina päällä. Yrityksessä työskentelee viisi henkilöä ja heti ensimmäiseksi pystyi aistimaan, että Puinella oli todella hyvä yhteishenki ja kaikilla oli hyvä fiilis tehdä töitä. Tämä helpotti vierasta ihmistä, eli tässä tapauksessa minua pääsemään heti mukaan. Kaikki olivat todella ystävällisiä ja kiireen keskelläkin kerkesimme keskustelemaan erilaisista asioista ja sain minua kiinnostaviin kysymyksiin vastauksia. Erityisesti mielenkiintoista oli kuulla, että näin menestyvä yritys on itse asiassa syntynyt eräänlaisen kouluprojektin tuloksena.

Pääsin seuraamaan läheltä ainutlaatuisella tavalla tuotteiden valmistusta, pakkaamista, hinnoittelua sekä myyntiä. Opin paljon uutta, erityisesti yrityksen taustasta ja perustamisesta, sekä erilaisista tekniikoista. Päivästä jäi tosi hyvä fiilis ja en voi muuta, kun suositella tätä tempausta! Kaikkien, joilla on mahdollisuus lähteä tähän tempaukseen mukaan, kannattaa ehdottomasti tehdä se. Sain työelämästä erittäin positiivisen kuvan ja päivä herätti erilaisia ajatuksia oman työuran rakentamisesta. Mahtava kokemus!

Venla Laine

You may also like...