PRES-Akatemia

Lahden Nuorkauppakamari ry:n puheenjohtaja Laura ja valmistautuva puheenjohtaja Essi osallistuivat PRES-Akatemiaan perjantaista 20.5. sunnuntaihin 22.5.2022. PRES-Akatemia järjestettiin livetapahtumana kolmen Teamsin välityksellä järjestetyn vuoden jälkeen Kouvolassa sijaitsevassa Nuorisokeskus Anjalassa.

PRES-Akatemia on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämä koulutusviikonloppu paikallisten nuorkauppakamareiden puheenjohtajille ja valmistautuville puheenjohtajille. Tämän vuoden koulutukseen oli kutsuttuna myös viime vuoden puheenjohtajat, koska he eivät päässeet viime vuonna nauttimaan koulutuksesta livenä. Viikonlopun aikana puheenjohtajamme Laura koki saaneensa tukea muilta puheenjohtajilta. “Mahtavaa oli päästä myös jakamaan kokemuksia alkuvuoden osalta muiden puheenjohtajakollegoiden kanssa” toteaa Laura. Valmistautuville puheenjohtajille viikonloppu antaa tukea puheenjohtajuuteen valmistautumiseen. Viikonlopun koulutuksien painopisteet olivat ihmisten johtamisessa ja tiimityöskentelytaitojen hyödyissä.

Kuva: Helin Kulla

Koulutusviikonloppuna kuulimme Christa Carpelan moniulotteisen puheenvuoron johtamisesta. Ilta huipentui rasteihin, joita kiersimme ryhmissä. Rasteilla oli monipuolisia tehtäviä, kuten projektien kumppanuusmyynnin kehittämistä, Lakumestan lakun maistatusta ja arviointia, koejäsenvideoiden tekemistä sekä keksityn projektin kehittämistä.

Perjantain rastit

Lauantaipäivä oli täynnä ohjelmaa aamusta alkaen. Aamu starttasikin reippaasti viime vuoden kansallisen puheenjohtajan Arin pitämällä aamujumpalla klo: 7.00. Aamupäivän ohjelmana puheenjohtajilla oli monitahoarvioinnin käyminen. Myös puheenjohtajamme Laura sai monitahoarvioinnin tulokset. Monitahoarviointi on arviointi hallituksen jäseniltä, aluekollegoilta ja aluejohtajalta puheenjohtajan toiminnasta. Palaute auttaa palautteensaajaa kasvamaan johtajana ja se on henkilökohtaiseen kehittymiseen tähtäävä väline. Valmistautuvat puheenjohtajat kävivät ryhmissä läpi huhtikuussa tekemiään jäsentyytyväisyyskyselyitä. Tähän liittyen he tekivät kehittämissuunnitelman valitsemastaan aiheesta ja käsittelivät niitä omissa ryhmissään.

Lauantai jatkui yhteisillä työpajoilla. Ensimmäisen työpajana aiheena oli Code of Conduct, jossa pohdimme miten jokainen voi omalla toiminnallaan tukea sitä, että jokainen yksilö voi kokea olonsa turvalliseksi erilaisissa tilanteissa. Seuraavaksi pohdimmekin jo mitä Suomen Nuorkauppakamarit ry:n strategia tarkoittaa oman kamarimme osalta. Näiden lisäksi kuulimme Taru Mikkosen, valmistautuvan kansallisen puheenjohtajana tulevan vuoden suuntaviivoista. Illalla nautimme herkullista ruokaa ja jatkoimme verkostoitumista ja vapaampaa illan viettoa.

Sunnuntaina ohjelmassa oli vielä JC-urapolusta puheenvuoro ja päätimme yhdessä koulutusviikonlopun.

“Olipahan inspiroivaa nähdä ja jakaa ajatuksia muiden samaa virkaa tekevien ihmisten kesken.” tuumaavat Laura ja Essi yhteen ääneen.

Kuva: Helin Kulla

You may also like...