Sijoittajaseminaari 

Lahden Nuorkauppakamarin järjestämä Sijoittajaseminaari pidettiin kumppanimme Lahden Tiedepuiston auditoriossa torstaina 20.10.2022. Sijoittajaseminaarin aiheena tänä vuonna oli: “Hyvät yöunet myös maailmantalouden keikahduksissa.” 

Sijoittajaseminaarissa ensimmäisenä puhujana oli Suomen Vuokranantajien ekonomisti Sakari Rokkanen. Sakarin aiheena oli asuntosijoittaminen. Asuntosijoittajat ovat kohdanneet monia haasteita lähiaikoina, kuten pandemian, inflaation ja energiakriisin. Sakari kertoikin meille, miltä näyttää asuntosijoittamisen tulevaisuus ja kuinka asuntomarkkinat ovat kehittyneet Lahdessa.   

Sakari Rokkanen, ekonomisti Suomen Vuokranantajat. Kukkakimpun lahjoitti Kukkapii ja lahjakassin Naisten Pankki.

Sakarin jälkeen lavalle asteli Toivo Toikka. Toivo on Helsinki Capital Partnersin analyytikko. Toivo kertoi meille multistrategiarahastoista, jotka tasapainottavat riskiä vaihtoehtoisilla, aktiivilla ja suhdanneriippumattomilla sijoituksilla. Hän kertoi, kuinka hajauttaminen vaihtoehtoisiin sijoituksiin voi parantaa hyvin merkittävästi hajautushyötyä ja näin pienentää sijoitussalkun riskiä talouden shokeissa. 

Toivo Toikka, analyytikko, Helsinki Capital Partners.

Sakarin ja Toivon esiintymisten jälkeen vuorossa oli tauko. Tauon aikana pääsimme mukavasti perehtymään minimessuilla oleviin yrityksiin, verkostoitumaan ja nauttia kupin kuumaa Sinuhen kahvilassa. Minimessuilla oli eri yritysten ständejä; Naisten Pankki, Suomen Vuokranantajat, Päijät-Hämeen Osakesäästäjät, Helsinki Capital Partners, Lahden Tiedepuisto, OmaSp Lahti, Lahden Nuorkauppakamari ja Seligson&Co.  

Sijoittajaseminaarin yhteydessä järjestetyt minimessut

Oma Säästöpankki Lahden konttorinjohtaja Hanna-Mari Forsström kertoi tauon jälkeen Oma Säästöpankista ja siitä, kuinka he voivat auttaa vaurastumaan. Oma Sp:llä on ollut hurjaa kasvua, eikä se näytä laantumisen merkkejä. Lahden konttori löytyy Aleksanterinkadulta, läheltä toria. 

Hanna-Mari Forsström, konttorinjohtaja, Oma Säästöpankki Lahti 

Illan viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä puhujana meillä oli Seligson&co:n salkunhoitaja Kare Hallamaa. Karen puheenvuoro keskittyi sijoittamisen psykologiaan otsikolla “Kurssit ja tunteet vuoristoradalla – sijoittamisen psykologiaa”.  

Kare Hallamaa, salkunhoitaja, Seligson&co.

Suuri kiitos Sijoittajaseminaarin projektitiimille. Vasemmalta oikealle: Jesse Kuusisto, Elli Tervala (projektipäällikkö), Karollina Helin ja Dorian Balmaceda. Kuvasta puuttui Suvi Mononen.  

Useita Lahden Nuorkauppakamarilaisia oli saapunut kuuntelemaan ajankohtaisia puheenvuoroja sijoittamisesta. 

Lahden nuorkauppakamarilaisia

Puheenvuorot saivat aikaan monia hyviä kysymyksiä yleisöstä ja keskustelu jatkui puhujien kanssa minimessuilla puheenvuorojen jälkeen. Sijoittajaseminaarin jälkeen kuultuja kommentteja: 

“Suuret kiitokset järjestäjille hienosta seminaarista. Oli kyllä erinomainen puhujakattaus.” 

“Oli hyvä seminaari! Pisti oikein miettimään omaa sijoitusportfoliota ja sen kehittämistä.” 

Kiitos kaikille Sijoittajaseminaariin osallistuneille ja projektitiimille. Kiitos kumppaneillemme Oma Säästöpankki Lahti, Lahden Tiedepuisto, Kukkapii, Seligson&Co., Helsinki Capital Partners, Harjula-Mainos, Suomen Vuokranantajat, Päijät-Hämeen Osakesäästäjät ja Opintokeskus Sivis.  

You may also like...