Tammikuu 2019

RÄÄPPIÄISET 5.1.2019

Rääppiäisissä edellisvuosi pistetään pakettiin ja seuraava aloitetaan juhlavasti

Lahden Nuorkauppakamarin perinteisiä Rääppiäisiä vietettiin lauantaina 5.1.2019 Möysän Musaklubilla. Rääppiäiset ovat vuoden päätösjuhla (tai seuraavan vuoden aloitusjuhla), jossa edellisvuoden puheenjohtaja palkitsee aktiivisimmat kamarilaiset sekä käädyt vaihtuvat juhlavasti seuraavalle puheenjohtajalle.

Rääppiäisiä on juhlittu Lahden Nuorkauppakamarissa aikojen alusta lähtien. Aikoinaan joulun ja uudenvuoden välissä vietettyyn tapahtumaan jokainen toi jouluruokien rippeet kaapeistaan. Tapahtuma ei ollut silloin niin juhlava kuin nykyään, ja Rääppiäisissä keskusteltiinkin esimerkiksi lasten kehitysvaiheet läpi puolisoiden ollessa mukana. Nykyään Rääppiäiset ovat kuin Oscar-gaala konsanaan: naiset pukeutuvat iltapukuihinsa ja miehet tummaan pukuun. Seuralaiset ovat toki edelleen sallittuja.

Paikalla kunniajäseniä ja senaattoreita

Tilaisuus alkoi juhlavasti, kun koejäsen Eetu Eronen kantoi JCI Lahden lipun sisään JCI Creedin soidessa. Illan hurmaavina juontajina toimivat Hannariikka Haataja ja Klaus Sippel.

Tilaisuutta kunnioittivat läsnäolollaan kamarimme kunniajäsenet #1 Kari Pusa ja #16 Pasi Pasanen sekä senaattorit #71707 Petteri Peltovuori, #74122 Hanna-Kaisa Koivisto, #74558 Timo Wallenius, #76005 Merja Wallenius ja #76006 Johanna Peltovuori. Lisäksi juhlaan saapuivat alue B:n aluejohtaja Taru Mikkonen ja hänen edeltäjänsä Juha Ketola.

Möysän Musaklubi toimi yksityistilaisuuden pitopaikkana loistavasti. Tilassa hoitui kerralla niin illallisen syönti, yllätysesiintyjä Ilpo Kaikkosen mies ja kitara -keikka kuin jatkobileetkin!

Aktiiviset tekijät palkittiin

Vuoden 2018 puheenjohtaja Heikki Ulvila palkitsi ansioituneimmat ja aktiivisimmat kamarilaiset perusteluineen.

Vuoden matkaaja: Takamasa Yuri
Aktiivisin uusi JC: Hannariikka Haataja
Yhteistyöpalkinto: Elli Leino ja Hannariikka Haataja (Joulupuu)
Vuoden mahdollistaja: Marjo-Riitta Hautala
Vuoden kummi: Sonja Nurmi
Kaveria ei jätetä: Riku Koskimäki
Paras hallituksen jäsen: Marjo-Riitta Hautala
Vuoden projektipäällikkö: Riikka Kojo (PRES-Akatemia)
Vuoden kamarilainen: Marjo-Riitta Hautala
Ikiliikkuja: Johanna Peltovuori

Lisäksi viime vuoden aluejohtaja Juha Ketola palkitsi Takamasa Yurin aluejohtajan palkinnolla, koska Max tunnetaan alueen jokaisessa kamarissa hänen aktiivisen osallistumisensa ansiosta.

Puheenjohtajan käätyjen vaihto ja uuden hallituksen pinssitys

Puheenjohtajan käätyjen vaihtuminen edeltäjältä seuraajalle on juhlallinen seremonia. Taustalla soi Finlandia ja kaikki edellisvuosien puheenjohtajat tulevat lavalle siirtämään käädyt uudelle pressalle. Käätyihin saa koskea ainoastaan henkilöt, jotka ovat toimineet puheenjohtajana. Yhteensä kuusi edeltävää puheenjohtajaa oli siirtämässä käädyt Heikin kaulasta Jussi Ahoselle.

Käätyjen vaihdon jälkeen kuultiin uuden pressan puhe ja sen jälkeen Jussi pinssitti tulevan hallituksensa.

PRES, puheenjohtaja: Jussi Ahonen
DP, varapuheenjohtaja: Mika Nyman
IPP, edellinen puheenjohtaja: Heikki Ulvila
EVP1, BUS/COM, kehitysjohtaja/ Kumppanuudet: Sonja Nurmi
EVP2, IND, kehitysjohtaja/ Koulutukset: Laura Vepsäläinen
EVP3, LOM, kehitysjohtaja/ Tapahtumat: Marko Sairanen
SECY, sihteeri: Miia Pesonen
TREAS, rahastonhoitaja: Tuire Siitonen
LIO, tiedottaja: Hannariikka Haataja
INT, kansainväliset asiat: Elli Leino (kutsuvirka)
Senior Advisor: Johanna Peltovuori (kutsuvirka)

Kamariin uusi kunniajäsen

Jussi Ahonen pyysi Heikki Ulvilaa kertaamaan oman puheenjohtajavuotensa Pecha Kucha -esityksen puitteissa. Yleensä Pecha Kucha -esityksen pitäjä saa itse laatia esityksensä, mutta nyt Jussi oli koonnut 20 valokuvaa, joita Heikki sai selostaa 20 sekuntia per kuva. Kuvista paljastui ikimuistettavia hetkiä, mutta viimeisessä kuvassa piili yllätys: kuva kunniakirjasta, jolla Heikki Ulvila nimettiin kamarimme kunniajäseneksi numero 17. Taisi yllätys mennä nappiin, kun emme kuulleet enää 20 sekunnin selostusta…

Ilta jatkui kunniajäsenten ja senaattoreiden puheilla, rennolla yhdessä olemisella sekä hyvän musiikin ja tanssimisen parissa pikkutunneille asti. Ablodit projektiryhmälle mieleenpainuvien Rääppiäisten järjestämisestä!

Teksti: Marjo-Riitta Hautala
Kuvat: Möysän Musaklubi


Avantouintia ja saunomista Metsola Centerillä

Vuoden ensimmäinen tapahtuma alkoi varsin hyytävässä -20 asteen pakkasessa Metsola Centerin saunalla Alasenjärven rannalla. Paikalla oli 16 rohkeaa kamarilaista, jotka lähes kaikki uskaltautuivat pulahtamaan avannossa ja hurjimmat pyörähtivät myös hangessakin. Sauna lämmitti mukavasti avannon kylmettämiä kamarilaisia.

Kamarilaisen vinkit avantouintiin

Anna aina ruumiinlämmön tasaantua saunan ja avannon välillä. Varaa mukaan tossut ja pipo, jotka suojaavat suurimmalta kylmyydeltä. On hyvä kuunnella omaa kehoa ja flunssaisena ei kannata avantoon mennä.

Isot kiitokset EW Dive uinti- ja sukelluskaupalle, joka mahdollisti tämän mukavan kokemuksen Metsola Centerillä.

Teksti: Roni Koivunen

You may also like...