ATK: ajatus,tunne,käytös-kognitiivisen menetelmän mahdollisuudet hyvinvoinnin ja kehittymisen tukena 

Koska:
25.3.2021 @ 17:30 – 19:00
2021-03-25T17:30:00+02:00
2021-03-25T19:00:00+02:00
Missä:
Teams
Yhteystiedot:

Olen Riina Lyyra, Lahden ja Rovaniemen nuorkauppakamareissa vaikuttava kamarilainen. Vuonna 2021 toimin Rovaniemen kamarin DP:nä. Olen koulutukseltani lääkäri sekä baletinopettaja, ja erikoistun nuorisopsykiatriaan. Ajattelin tutustuttaa teidät kognitiivisen menetelmän maailmaan, jota myös ATK- tai AKT-menetelmäksi kutsutaan. Menetelmää käytetään mm. hoitomenetelmänä psykiatrialla sekä pohjana kognitiivisen psykoterapian opinnoille. Menetelmään tutustuessani tunnistin siitä useita elementtejä, joita voi hyödyntää myös nuorkauppakamarilaisena niin itseään kehittääkseen ja työelämässä jaksamiseen, kuin itseensä positiivisemmin suhtautumiseen.

Kognitiivisessa menetelmässä tarkastellaan ajatusten, tunteiden ja käyttäytymisen vaikutuksia toisiinsa, sekä sitä, miten omat uskomukset vaikuttavat ajatuksiin ja sitä kautta toimintaan. Millaisia ajatuksia ja uskomuksia taustalta pohjimmiltaan löytyy? Miksi esimerkiksi puheen pitäminen, laulaminen tai tanssiminen toisten edessä voi joskus olla todella kuumottavaa? Lähdehän siis matkaan havainnoimaan omia ajatuksia, ja löydä uusia reittejä positiiviseen ajatteluun ja rakenna itsellesi uusia perususkomuksia!

Esimerkki menetelmästä: “Tietokonetaitojeni” vuoksi sain joskus vitsailevan lempinimen “ATK-Rinpula”. Nyt on aika päivittää tämä lempinimi kognitiivisen menetelmän kirjaimiin, ja muuttaa perususkomukseni tietokoneiden suhteen luottavaisemmaksi!

Terveisin
Riina Lyyra
Rovaniemen nuorkauppakamari, DP

 

Ilmoittaudu mukaan tästä!

 

Teams-linkki lähetetään ilmoittautuneiden sähköposteihin lähempänä koulutuspäivää.

You may also like...