Kokoukset

Oman kamarin kokoukset

Hallitus kutsuu yhdistyksen vuosittain helmikuussa vuosikokoukseen ja lokakuussa vaalikokoukseen sekä tarvittaessa ylimääräisiin kokouksiin. Kokouksissa käsitellään sääntöjen määräämät asiat sekä muut kokouskutsussa mainitut asiat. Vuosikokouksen yhteydessä pidetään kamarin puhekilpailu.


Aluekokoukset

Suomessa nuorkauppakamarit on jaettu neljään alueeseen. Lahden Nuorkauppakamari kuuluu B-alueeseen, jolla sijaitsee yhteensä 13 kamaria. Aluejako helpottaa toimintaa, ja aluejohtoryhmän tehtävänä on toimia tukena oman alueen kamareille sekä tiedonvälittäjänä niin kamareihin kuin keskusliittoon suuntaan.

Aluevuosikokous järjestetään keväällä ja aluevaalikokous syksyllä. Vapaamuotoisempia aluetapahtumia ovat mm. BAM-kisat (B-alueen Mestaruuskilpailut), alueen rapujuhlat ja alueen golfkisat. Jokainen B-alueen 13:sta kamarista voi myös avata omia tapahtumiaan alueen muille kamarilaisille. Alueen tapahtumat ja kokoukset löydät Alue B:n sivuilta.


Kansalliset kokoukset

Kansallinen vuosikokous järjestetään keväällä ja kansallinen vaalikokous syksyisin. Kokousten järjestäjäkamari vaihtuu vuosittain, joten kansalliset kokoukset ovat hyvä mahdollisuus tutustua kamareihin oman alueen ulkopuolella. Kansallisia tapahtumia voit seurata Suomen Nuorkauppakamareiden tapahtumakalenterista.


Kansainväliset kokoukset

Joka vuosi JCI:n (Junior Chamber International) jäsenet kokoontuvat kansainvälisiin kokouksiin kouluttautumaan, verkostoitumaan ja luomaan business- ja ystävyyssuhteita yli maiden rajojen.

Kansainvälisiä kokouksia on useita ja yksi niistä on Eurooppakokous, jossa jäsenillä on mahdollisuus jakaa parhaita käytäntöjä, luoda myönteistä muutosta ja tukea vastuullista toimintaa ja johtajuutta. Eurooppakokous järjestetään nimensä mukaisesti jossakin Euroopassa sijaistevassa JC-maassa vuosittain. Viimeksi Eurooppakokous on järjestetty Suomessa vuonna 2016.

Maailmankokouksessa kohtaavat nuorkauppakamarilaiset ympäri maailman ja osallistujia on tuhansia ympäri maailmaa. Maailmankokous kestää yleensä viikon ja tarjolla on useita koulutuksia, yritysvierailuja ja keynote-puheenvuoroja. Lisäksi Maailmankokouksessa palkitaan kansainvälisesti menestyneet kamarit. Maailmankokous on erinomainen tapa tehdä nuorkauppakamariharrastuksesta kansainvälinen.


Lahden Nuorkauppakamari tukee hallituksen päätöksellä jäsenistönsä osallistumista alueellisiin ja kansallisiin tapahtumiin. Mikäli olet oikeutettu kulukorvaukseen, täytä kulukorvauslomake!