Vientitykki

 Vuoden 2017 Vientitykki on Kouvolan Lakritsi!

Vientitykki-kilpailun voittaja on kouvolalainen Kouvolan Lakritsi. Kunniamaininnan saa orimattilalainen Kera Group Oy. Voittajat julkisttiin RAILFORUM 2017 -tapahtumassa Kouvolassa torstaina 28.9.

Suomen Nuorkauppakamareiden alueen B Vientitykki-kilpailun voittaja on kouvolalainen lakritsi- ja marmeladituotteita valmistava Kouvolan Lakritsi. Kilpailussa etsittiin viennissä menestynyttä yritystä.

– Kouvolan Lakritsi on kasvattanut kuluneina neljänä vuotena määrätietoisesti vientiään ja ottanut haltuun uusia maita. Yritys on satsannut markkinointiin ja näkyvyyteen ja ottanut riskejäkin, perustelee alueprojektipäällikkö Taru Mikkonen voittajan valintaa.

Kunniamaininta myönnetään orimattilalaiselle Kera Group Oy:lle. Yrityksen toimialaa ovat muun muassa savunhallinta, päivänvaloratkaisut ja muovituotevalmistus.

– Kera Group Oy on menestynyt tiukassa kilpailutilanteessa, lyönyt itsensä läpi Venäjällä, kasvattanut liikevaihtoaan ja laajentanut määrätietoisesti toimintaansa ulkomailla, Mikkonen sanoo.

Voittajat valitsi raati, johon kuuluivat kilpailun yhteistyökumppaneiden edustajat ELY-keskuksesta, Kouvola Innovationista, Teknowaresta ja Suomen Kotikylmiöistä. Lisäksi raadissa olivat mukana Suomen Nuorkauppakamareiden alueen B aluejohtaja Niina Härkönen ja kilpailun alueprojektipäällikkö Taru Mikkonen.

Vientitykki-kilpailua on järjestetty vuodesta 1984 lähtien. Sen järjestää Suomen Nuorkauppakamarit ry:n alue B, johon kuuluvat Hamina, Heinola, Hämeenlinna, Imatra, Kouvola, Kotka, Lahti, Lappeenranta, Mikkeli, Mäntsälä, Pieksämäki, Riihimäki ja Savonlinna.

Päijät-Hämeen yrityksistä palkinnon ovat voittaneet aiemmin muun muassa Teknoware Oy ja Suomen Kotikylmiö Oy.

Faktalaatikko

 • Tunnustus suomalaisille vientiyrityksille
 • Jaettu vuodesta 1984
 • Lisätiedot osoitteessa http://b.nuorkauppakamarit.fi/vientitykki/
 • Palkintona pronssista valettu tykki
 • Kilpailualue: Hamina, Heinola, Hämeenlinna, Imatra, Kouvola, Kotka, Lahti, Lappeenranta, Mikkeli, Mäntsälä, Pieksämäki, Riihimäki sekä Savonlinnan seutu

Vientitykki – viennillä menestykseen

Vientitykkipalkinto on perustettu huomion kiinnittämiseksi viennin tehostamiseen sekä yrittäjille keinoksi tehdä tunnetuksi itseään ja vientityötään. Vientitykkipalkinto on jaettu vuodesta 1984 lähtien. Suomen Nuorkauppakamarit ry:n alueella B sijaitsevalla yritykselle kokoon katsomatta. Palkinnon avulla voidaan antaa tunnustusta myös vientikaupassa ansioituneelle henkilölle. Palkintona on pronssista valettu tykki.

Valintaperusteet

Nuorkauppakamarien valitseman projektiryhmän johdolla haetaan vuosittain palkittavaa yritystä ja/tai henkilöä. Vientitykkipalkinnon saajan valinnassa huomioidaan seuraavat seikat:

 • yrityksen aikaisempi vientitoiminta
 • viennin jatkuvuus ja toiminnan kannattavuus
 • uudet aluevaltaukset, tuotteet
 • vietyjen tuotteiden määrä ja laatu
 • viennin Suomea tunnetuksi tekevä arvo
 • viennin muu julkisuusarvo
 • Vuosittain jaetaan vain yksi palkinto. Samasta ansiosta jaetaan palkinto vain kerran. Palkintoraati voi harkintansa mukaan jakaa kunniamainintoja.

Tiedot pysyvät salassa

 • Kilpailuun jätetyt hakemukset käsitellään ehdottoman luottamuksellisina eikä niiden sisällöstä anneta tietoja ulkopuolisille. Voittajan julkistamistilaisuudessa jaettavasta yritystä koskevasta materiaalista päättää voittaja itse ja tiedotuksesta sovitaan yhdessä projektipäällikön ja voittajan kesken.

Sinä voit ehdottaa!

Ehdotuksen Vientitykin saajaksi voi tehdä yritys, nuorkauppakamarilainen tai muuten asiasta kiinnostunut. Hakemukset toimitetaan alueen projektipäällikölle, jonka jälkeen palkintoraati kokoontuu käsittelemään hakemuksia ja valitsee vuoden Vientitykin. Kilpailun voittajilta edellytetään, etteivät he anna tietoja voitostaan ennen tuloksen virallista julkistamista.