Virkojen puolivuosikatsaus LOM & IND

Koulutuslohko – IND 

Olen Maria Rautava ja tulen Asiakkalan Vesivehmaalta. 

Lahden Nuorkauppakamarin IND- virkaa (koulutusvastaava) olin miettinyt jo vähän aikaa ennen hakeutumistani kyseiseen tehtävään ehdokkaaksi. Minulla oli kamaritoiminnassa välivuosi ja kun ikä alkoi näytellä suurta osaa kamaritoiminnan suhteen, niin ajattelin, nyt oli aika toimia, jos haluaa kokea aktiivivuoden. Niinpä hakeuduin edellisen hallituksen kannustamana aika lyhyellä aikataululla ehdokkaaksi IND-virkaan. 

Tämä kyseinen virka kiinnosti sen vuoksi, että työskentelen itsekin koulutusten parissa yrittäjänä ja halusin päästä toimimaan ja luomaan verkostoa muiden kouluttajien kanssa ja kehittyä erilaisissa hallitusvirkaan kuuluvissa tehtävissä. Halusin päästä sisään kunnolla kamarin huikeisiin koulutuksiin ja vaikuttamaan näiden sisältöön jäseniä kuunnellen. Halusin myös tuoda oman annin kamarin koulutuksiin. Minua kiinnosti myös kovasti alueellinen yhteistyö eri toimijoiden kanssa, sekä se miten alueen koulutustarjontaa voisi kehittää niin, että se tavoittaisi mahdollisimman monia. Meillä on laadukkaita koulutuksia ja niitä pitää saada vielä enemmän näkyviin. 

Viran sisältö on oikeastaan sitä mitä odotinkin. Toki se on tuonut mukanaan myös uusia mahdollisuuksia ja projekteja, mihin olen päässyt mukaan. 

Ensimmäisen puolen vuoden aikana haastavinta on ollut kevään mukana tuoma korona ja sen muutokset koulutuksiin. Iso osa kevään koulutuksista peruuntui ja osa kouluttajista ei syystä tai toisesta voinut pitää koulutusta etänä. Tämä asetti hieman haasteita kevään sisältöön, mutta avoimin mielin kun etenee, niin kaikki on lopulta järjestynyt. 

On ollut upea huomata se, miten meillä hallituksessa on hyvä yhteishenki ja toisilta saa aina tukea ja apua. Omaa osaamistaan voi hyödyntää monessa kohdassa. Niin kamaritoiminnan suhteen, kuin myös kamarilaisten kanssa henkilökohtaisesti. 

Kyllä ehdottomasti. Kehitys pitää liikkeessä. Olen oppinut paljon uutta, saanut verkostooni upeita ihmisiä ja olen saanut olla mukana luomassa uutta. Kehitystä tapahtuu koko ajan ja omia kykyjään pääsee testaamaan turvallisessa porukassa. 

Mikäli sun mielessä on edes käynyt ajatus hallitusvirasta, niin silloin se on merkki, että sinun täytyy hakea mukaan. Joku viisas on joskus sanonut että ” Jos edes pienesti ajattelet että pitäiskö? Niin silloin pitäisi. “. Tämän olen pitänyt itselläni mukana aina.
Hallitustyöskentelyssä opit todella paljon uutta, saat uusia verkostoja ja pääset kehittelemään huikeita juttuja, jotka varmasti auttaa sinua tulevaisuudessa työn suhteen tai muussa elämässä. Vaikka et olisi aiemmin ollut mukana hallitustyöskentelyssä, niin hae mukaan! Opit paljon, tutustut huipputyyppeihin ja aivan varmasti saat tukea ja apua. Sitä ei tiedä mitä vuosi sinulle toisikaan tullessaan… 😉 

Maria

 

Tapahtumalohko – LOM 

Olen Riina, tämän vuoden LOM, eli tapahtumajärjestäjä. Päädyin virkaani vähän sattuman kautta, mutta hain virkaa, ja samassa kokouksessa kun tulin valituksi viralliseksi jäseneksi, minut valittiin myös hallitukseen. Nuorkauppakamaritoimintaan lähtiessäni en ajatellut hallituksen olevan minulle sopiva paikka, mutta toisin kävi.  

En tiennyt LOM-virasta kovinkaan paljon etukäteen, joten lähestulkoon kaikki on ollut minulle ihan uutta ensimmäisenä jäsen- sekä hallitusvuotenani. Nimilyhennelmät, kokoukset, koulutukset ja yritystapahtumat olivat kaikki minulle uutta. Olen melko tuore kamarilainen, enkä 2019 vuonna ehtinyt juuri osallistua tapahtumiin. Hallitukseen lähtö ei kuitenkaan tuntunut yhtään pelottavalta, sillä kamarilaiset tukevat ja auttavat toisiaan niin hyvin, ettei missään tilanteessa tunnu siltä, että jäisi yksin. Eikä todellakaan ole jäänyt.  

Korona-kevät toi koko maailmalle uudenlaisia haasteita, mutta niistäkin on selvitty, uudenlaisilla tavoilla. Vaikeinta on ollut se, ettei ole osannut ennakoida kaikkea, ja se etteivät asiat aina mene suunnitelmien mukaan. Vierailuja ja tapahtumia joskus peruuntuu ja aikataulut muuttuvat. Mutta se on opettanut joustavuutta, sekä uudenlaisia tapoja järjestää tapahtumia. Jatkossa toivon, että voin tarjota kamarilaisille vielä paljon uudenlaisia ja monipuolisia tapahtumia sekä kokemuksia ja opettaa myös jotakin omista osaamistani erityisalueista, ja sitä kautta laajentaa kamarilaisten käsityksiä ja näkökulmia asioista.  

Ihaninta on se, että asioita tehdään yhdessä ❤️ 

Terkuin Riina, LOM 

You may also like...