Vuoden 2018 positiivisin lahtelainen on Riitta Varkemaa

Jo perinteeksi muodostuneen Vuoden Positiivisimman Lahtelaisen valinta on suoritettu. Viime vuosien tapaan Positiivarit Oy ja Lahden Nuorkauppakamari ry etsivät paikallista henkilöä, yritystä tai yhteisöä, joka toimii esikuvana muille – ja ehdotuksia tuli lahtelaisilta runsaasti.


Kuvassa Lahden Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Heikki Ulvila, kilpailun projektipäällikkö Maria Rautava sekä apupoika Klaus Sippel, keskellä voittaja Riitta Varkemaa, Positiivareiden Juuso Töytäri sekä yhteistyökumppani Oma Sp:n edustaja Hanna-Mari Forsström. Kuva: Marjo-Riitta Hautala

Vuoden Positiivisin Lahtelainen vuonna 2018 on sosiaalityöntekijä Riitta Varkemaa. Syntyperäinen, lahtelaisuudestaan ylpeä voittaja työskentelee sosiaalityöntekijänä Päijät-Hämeen sosiaalipäivystyksessä Hämeen poliisilaitoksella.

Äänestäjien perusteluissa nousivat esille Riitan merkitys työyhteisössä sekä pitkä ja merkittävä pyyteetön auttamistyö alueen lasten, nuorten ja heidän perheidensä hyväksi. Riitan työ nuorisotalotoiminnassa ja Monon Side Ry:ssä iloisesti ja kannustaen saa nyt tunnustusta. Riitta lähti palkitsemisgaalasta suoraan yövuoroon.

Kunniamaininta veteraanijääkiekkoseuralle

Raati palkitsi myös runsaasti ääniä saaneen lahtelaisen veteraanijääkiekkoseuran. Jo vuodesta 1973 Red and White Hockey on liikuttanut veteraaneja ja toiminut positiivisena lahtelaisena myös maailmalla. Kiekkoilu ja erityisesti sosiaalinen elämä seurassa sai kiitosta äänestäjiltä.

Red and White Hockey -seura oli vastaanottamassa kunniamainintaa lähes koko joukkueen voimin. Lavalla seuran puheenjohtaja Hannu Laine. Palkintotilaisuuden juonsi Lahden Nuorkauppakamarin Jussi Ahonen. Kuva: Marjo-Riitta Hautala

Valintaraadissa lahtelaisia yritys- ja liike-elämän edustajia

Vuoden Positiivisimman Lahtelaisen valitsee vuosittain raati, joka koostuu paikallisista yritys- ja liike-elämän edustajista. Kilpailua on järjestetty vuodesta 2004 lähtien. Tänä vuonna raadissa olivat edustajat Lahden Diakonialaitokselta, Kukkapiistä, Oma Säästöpankista, M&P Painosta, Lahti Energialta, Lahden kaupungilta, Uusi Lahti -lehdestä sekä Uponorilta. Voittajat kukitti Kukkapii.

Vuoden positiivisin suomalainen

Vuoden Positiivisin Lahtelainen -kilpailun voittaja on automaattisesti mukana myös valtakunnallisessa Positiivareiden ja Suomen Nuorkauppakamareiden järjestämässä Vuoden Positiivisin Suomalainen -kilpailussa, jonka voittaja valitaan syksyisin. Vuoden Positiivisimman Suomalaisen palkitseminen aloitettiin jo vuonna 1993. 

You may also like...