Vuoden 2019 paras puheenjohtaja: Jussi Ahonen

 

Kansallisessa palkintojenjaossa Lahen Lasten vaalit palkittiin yhdessä 26 muun kamarin kanssa Vuoden yhteistyöprojektina 2019. Lahessa vaaleja projektipäälliköi huikean hienosti nykyinen varapuheenjohtajamme Miia Hovilainen.

Palkintojenjaossa allekirjoittanut sai kunnian olla Suomen Paras puheenjohtaja 2019. Koska tunnen puheenjohtajakollegani ympäri Suomen, tiedän miten hienoa työtä monet ovat tehneet ja sen takia yllätys olikin täydellinen, kun nimeni mainittiin Palkintopamauksessa. Palkinto myönnetään “tunnustuksena paikallisen nuorkauppakamarin puheenjohtajan johtamistaidoista jäsenyhdistyksen tarkoitusperien edistämisessä ja tukemisessa.” Viime vuosi vaati rakkautta, hulluutta ja draivia. Kasvoin johtajana, jouduin käsittelemään vaikeita tilanteita, pääsin nauttimaan huikeista jutuista ja mahtavista onnistumisista. Sellaisista jutuista, joita perusjäsenenä en mitenkään olisi päässyt kokemaan.

Kunnia on suuri ja parannettavaa jäi paljonkin, mutta kuten olen monesti todennut, jos hommat haluaa tehdä hyvin, se ei onnistu yksin. Palkinnon perusteluissa mainittiin muun muassa minun johtaneen kamarin erittäin aktiiviseen vuoteen esimerkillä johtamalla. Onneksi lähes kaikki teistä seurasivat esimerkkiäni ja osallistuitte koulutuksiin, tapahtumiin ja projekteihin aivan ennennäkemättömän aktiivisesti. Kiitos teille siitä! Kiitos hallitukselle, kiitos projektien tekijöille, kiitos kaikille osallistujille. 2019 teema oli aktiivisuus, 2020 yhdessä tekeminen. Molemmat ovat kamaritoiminnan ydintä.

Ydintä ovat myös uuden oppiminen ja vastuun ottaminen. Molempia on tarjolla ensi vuonna niin oman kamarimme hallituksessa, aluetiimissä kuin kansallisella tasollakin. Jos itselläni olisi vielä (kamari)vuosia jäljellä, lähtisin hakeutumaan kansalliseen virkaan näin viiden kamarin hallitusviran ja kahden alueviran jälkeen. Olin vähän myöhäisherännäinen, kun vasta neljäntenä kamarivuonnani tajusin (Pasin suostuttelemana) hakea hallitusvirkaan. Vanhan (ja parhaan! 😄) puheenjohtajan neuvo: tee se nyt! Jos minusta kuoriutui Vuoden paras puheenjohtaja, sinäkin pystyt mihin vain!

— 

Ystävällisin terveisin,

Jussi Ahonen

You may also like...