Joulupuu-keräys

Joulupuu-keräyksellä jouluiloa
vähävaraisille lahtelaisperheille

Perinteinen Joulupuu-keräys järjestettiin Lahdessa vuonna 2017 jo 17. kerran. Keräyksellä hankitaan joululahjalahjoituksia lahtelaisille vähävaraisten ja pienituloisten perheiden lapsille. Vuoden 2018 keräysaika ilmoitetaan loppusyksystä.  

Keräyksen järjestävät Lahden 4H-yhdistys ry, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lahden yhdistys ja Lahden Nuorkauppakamari ry. Keräykselle on nimetty vuosittain oma, paikallinen kummi; vuonna 2017 kummeina toimivat draamapedagogi Lasse Kantola ja opiskelijateatteri Theatrum Olga.

Perheet voivat hakea apua ja esittää lahjatoiveitaan MLL:n kautta.
Yhdistyksen toimisto sijaitsee osoitteessa Erkonkatu 5, Lahti. Sieltä voi hakea joululahja-avustuslomakkeen. Lomakkeita saa myös neuvoloista, seurakunnalta, sosiaalitoimen toimipisteistä ja Lahden Diakonialaitokselta.

Lahjoittajat voivat osallistua tuomalla lahjan Joulupuun juurelle.
Lahjoittajat voivat osallistua keräykseen viemällä lahjan pääjoulukuusen juurelle Lahden Kauppahalliin tai vaihtoehtoisesti Lahdessa ja Nastolassa sijaitsevien sivukuusien juurelle. Sivukuusipaikkoja tukevat paikalliset yritykset.

 

Lahjoittaminen on helppoa!

  1. Joulumieltä levittävät lahjoittajat tuovat paketoimattoman pakettinsa joulukuusen juurelle.
  2. Kuusen viereltä löytyy tyhjiä pakettikortteja, joihin voi itse kirjoittaa, minkä ikäiselle tytölle tai pojalle lahja lahjoittajan mielestä soveltuu.

Joulupuu-keräyksen ideana on lahjoittaa lapsille uusi ja käyttämätön lahja. Rahalipasta ei ole käytössä. Lahja voi olla pieni tai suuri, edullinen tai hieman arvokkaampi – kaikki lahjat otetaan ilolla vastaan. Joulupuun mahdollistaman lahja-avun tarve on suuri, ja apua myös halutaan antaa. Vuosien saatossa lahtelaiset ovat osoittaneet, että heillä on aitoa joulumieltä!

 

Lisätiedot:

Lahden 4H-yhdistys ry
toiminnanjohtaja Petra Kerkkä
puh. 050 462 2511
petra.kerkka(at)4h.fi

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lahden yhdistys ry
toimintakoordinaattori Marjukka Salomaa
puh. 050 464 2426
toimintakoordinaattori-lahti(at)mll.fi

www.facebook.com/joulupuulahti
www.instagram.com/joulupuulahti