Ajanhallinta tietotyössä -työpaja ja koulutus  

Meillä oli erittäin ajankohtainen työelämätaitoihin liittyvä koulutus ja työpaja tiistaina 13.9.; Ajanhallinta asiantuntijatyössä. Koulutus pidettiin kamarin kumppanin OmaSp:n tiloissa. Kouluttajana meillä oli Jussi Laurila. Jussilla on yritys nimeltään Aika Hyvä Oy. 

Koulutus alkoi Jussin pitämällä lyhyellä faktaosuudessa ajanhallinnasta. Tämän jälkeen pohdimme aluksi yksin ja sitten pienryhmissä, miten varmistan sen, että muistan tehdä kaikki vastuullani olevat tehtävät ja mikä siinä systeemissä toimii ja mikä ei. Tehtävä purettiin koko ryhmän kesken ja esiin tuli monenlaisia käytäntöjä. Tuumasimme, että osa osallistujista tykkää pitää listaa tehtävistä asioista, yksi käytti post it-lappuja asioiden muistamiseen ja osalla tehtävät saattoivat olla papereiden kulmissa tai useammassa vihossa.  

Koulutuksen loppupuolella vielä jokainen pohti yksin ja kirjasi itselleen ylös konkreettisen pienen muutoksen työarkeen, jotta pysyy paremmin tehtävistä perillä. Piti myös kertoa, miten tätä valvoo, jotta se tulee käytännöksi. Muutama osallistuja sopi keskenään, että kysyvät viikon päästä toisiltaan, onko muutos tullut käyttöön. Koulutus herätti ajattelemaan omia käytäntöjä ja huomaamaan oman työympäristön aiheuttamat ajanhallinnan haasteet sekä tarjosi konkreettisia muutoksia omiin työtapoihin. 

Koulutus oli vuorovaikutteinen ja teimme useamman tehtävän pienryhmissä, mikä oli antoisaa. Kiitos Jussille ja kiitos OmaSp:lle tiloista sekä jokaiselle osallistujalle!  

Jussilla on muuten nettisivut: https://jussilaurila.fi/  

Kirjoittaja : Laura Vepsäläinen

You may also like...