Ensikertalaisena vuosikokouksessa

Tämän vuoden vuosikokouksen gaala vietettiin hulppeissa puitteissa Nokia Areenalla ja Lahden kamari ei jäänyt viikonlopun aikana huomiotta.

Tämän blogitekstin kirjoittaja on koejäsen Hannele Impola. 

Tampereella vietettiin Suomen Nuorkauppakamarin vuosikokousta 22.-24.4. Kävin jo tutustumassa hieman kokoustoimintaan maaliskuussa Raumalla. Tällä kertaa Tampereella asuvan ystäväni – joka on myös kamaritoiminnassa mukana – houkuttelemana päätin hoitaa rekisteröinnin kuntoon vuosikokousta ajatellen. Totta kai hieno Rauman reissu ei ainakaan hidastanut päätöstäni.

Oma retkeni alkoi jo torstaina, koska halusin osallistua perjantaina olleeseen Energiapäivään. Pääsin heti viikonlopun aluksi kuulemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja niin Mika Anttoselta kuin Kai Mykkäseltä. Pääsin myös mukaan kierrokselle tutustumaan tapahtumapaikkaamme. Rakennuksen kellaritiloissa toimi Nokia Software ja Jarkko Kytömäki esitteli hienoa datakeskusta yhdessä kokouspäällikkö Erkko Mäenpään kanssa. Datasalin hukkalämpö ohjataan kaukolämmöksi uudella lämpöpumpputekniikalla, jolla pystyisi lämmittämään jopa 15% tamperelaisista omakotitaloista! Näistä hienoista ratkaisuista oli tämä tyttö vain ihmeissään. 

Ennen illan tulojuhlia oli luvassa vielä Emma Kimiläisen keynote ja ihailtavaa oli kuulla, kuinka Emma on selviytynyt autourheilun ajoradoilla, miesten maailmassa naisena. Todella ajatuksia herättävä puheenvuoro stereotypioista ja siitä kuinka erilaisena mahdollisuuksia pidetään eri sukupuolten välillä. Lisäksi Emma korostin tiimin merkitystä: jos tiimi tekee huonosti työnsä, se voi maksaa hänelle jopa hengen. Tämä sai ainakin itseni miettimään tiimin merkitystä myös työelämässä.  

Perjantai-illan kruunasi The Great Gatsby-teemabileet ja ihailtavasti porukka oli panostanut pukeutumiseen. Sulkia saattoi löytää vielä seuraavana päivänäkin tapahtumapaikalta. Illan esiintyjä oli lahtelaisten mieleen, kun lauteille asteli Lahden oma poika Aste. L-merkit ilmaan ja apinalauma irti!

Seuraavana aamuna ajattelin, että nukun hieman pidempään ja suunnattiinkin porukalla tapahtumapaikalle vasta lounasaikaan. Itselle se päivän odotetuin puheenvuoro oli Henkka Hyppösen keynote ihmisen ja koneen yhteistyöstä ja johtamisesta. Henkka on huikea ja karismaattinen persoona, joten voin lämpimästi suositella tilaisuuksia, joissa on mahdollista kuulla häntä. Mutta mitä kokeiluja hän ja hänen lähipiirinsä ovat tehneetkään! Miten paljon koneilla voi tuotekehitystä tehdä ja mihin tämä maailma on oikeasti menossa! Ehdottomasti ajatuksia herättävä puheenvuoro, joka laittaa ajattelemaan tulevaisuutta.

Ennen gaalakuvausta Nokia Areenalla nautimme oman kamarin skumpat puheenjohtaja Laura Vepsäläisen johdolla. Lahtihan oli todella kivasti edustettuna gaalassa, mukana oli jopa 17 huikeaa lahtelaista. Valkotakkisten taputusten saattelemana lahtelaiset siirtyivät itse gaalaan, jossa paikalla oli myös kattojärjestön vuoden 2022 puheenjohtaja JCI President Angenis Angulo. 

Jo lauantaipäivänä Lahti sai kultatason pisteet 113/115 kamarien omasta menestysohjelmasta. Iltagaalassa hyvä meno jatkui, kun kaksi kertaa päästiin shortlistille. Ensin viime vuoden puheenjohtaja Miia Hovilainen oli top 4 listalla, mutta valitettavasti voitto ei osunut tällä kertaa Lahteen. Top 4 on joka tapauksessa huikea suoritus, joten onnea Miia hyvästä työstä! Myös vuoden parhaasta kamaritoiminnan tittelistä päästiin kamppailemaan yhdessä JCI Unitedin, Rauman kamarin sekä Keskuspuiston kamarin kanssa. Rauman kamari pääsi tällä kertaa kävelyttämään koko porukkansa lavalle isojen aplodien saattelemana. Loppuilta jorattiinkin sitten Anna Abreun tahtiin sekä pääsin vierailemaan senaattorijuhlissa. 

Kokonaisuudessa Tampereen valkotakit loihtivat hienon viikonlopun ja mikäpä siitä oli nauttiessa. Parin kokousviikonlopun perusteella on kuitenkin todettava, että ensikertalaiset ainakin voivat varautua siihen, että koko ajan on minuuttiaikataulu. Naisilla kun pitää olla aina illalla tukat tötteröllä ja lilat luomissa ja vielä jos haluaa muihin ohjelmiin osallistua. Mutta kaiken kruunaa ne ihmiset. Niin Lahden kuin muissakin kamareissa on huikeita tyyppejä, joihin on ollut ilo tutustua. Ensi vuotta odotellessa 😉  

You may also like...