Vuoden Positiivisin Lahtelainen

Vuoden 2023 positiivisimmat lahtelaiset on valittu!

Lahden Nuorkauppakamari ja Positiivarit yhteistyökumppaneineen hakivat taas perinteisesti positiivisimpia lahtelaisia, jotka ovat toimineet hyvänä esikuvana muille ja vaikuttaneet positiivisesti Lahdessa. Edellisvuosista poiketen äänestys oli kaksiosainen ja finaaliäänestyksessä oli yhden kategorian sijasta henkilö- sekä yhteisökategoria. Ehdotuksia positiivisimmaksi lahtelaiseksi tuli 200 kappaletta ja finaaliääniä antoi huimat 1100 ihmistä.

Vuoden 2023 positiivisin lahtelainen henkilö -kategorian voitti Joonas Makkonen, nuorisovalmennuspäällikkö Lahden Ahkeralta. Hänen toimintaansa luonnehdittiin positiiviseksi, kunnioittavaksi ja humoristiseksi. Veljellisenisällisellä toiminnallaan ja asenteellaan Joonas on innostanut poikia treenaamaan ja urheilun lisäksi tukenut myös teinivuosien myrskyissä. Hän on kohdannut kaikki ihmiset hyväntuulisesti ja avoimesti.

Vuoden 2023 positiivisin lahtelainen yhteisö -kategorian voitti Musiikkileikkikoulu Musiikkimarakatti. Musiikkileikkikoulu on näkynyt lahtelaisessa lasten kulttuurissa jo 28 vuoden ajan. Marakatin lapset ja opettajat ovat tuoneet musiikin iloa mm. ilmaisten lauluiltojen muodossa vuosittaisissa tapahtumissa. MusiikkiMarakatin opettajat Anna ja Leena tekevät työtänsä suurella sydämellä. Lämmin ja iloinen ilmapiiri on välittynyt koululla, tunneilla ja lastentapahtumissa, jotka ovat olleet kaikille avoimia.

Voittajat julkistettiin Lahti City ry:n järjestämässä joulukauden avajaisissa Lahden keskustassa lauantaina 18.11.2023.  

Vuoden 2023 positiivisimman lahtelaisen valintaraadissa sekä projektia yhdessä tekemässä ovat joukko paikallisesti vaikuttavia toimijoita: Lahden Nuorkauppakamari ry, Positiivarit Oy, Lahden Diakonialaitos Dila, Lahti City ry, Lahden kaupunki, Harjula-Mainos, Lahden Tiedepuisto ja Kukkapii Oy.

Suomen Nuorkauppakamarit ry ja Positiivarit Oy ovat yhdessä edistäneet yhteiskunnan positiivista muutosta korostamalla positiivisuutta ja palkitsemalla onnistumisia vuodesta 2004 alkaen. Positiivarit ovat edistäneet positiivisuuden sanomaa valitsemalla Vuoden positiivisimman suomalaisen jo vuodesta 1993. 

Vuoden positiivisin lahtelainen 2023

projektipäällikkö Aino Nikulainen, aino.nikulainen(at)jci.fi