Vuoden 2021 poispotkittujen terveiset kamarilaisille

 

Klaus Sippel, Miika Hovi ja Jussi Ahonen

 

Nuorkauppakamarin Rääppiäisissä on tapana poispotkia yli-ikäiset jäsenet, eli 40 täyttäneet. Halusimme antaa heille vielä tilaisuuden lähettää terveiset kamarilaisille. Aika kuluu nopeasti ja ilo päättyy aikanaan. Poispotkittujen vinkeistä on hyvä ottaa parhaat talteen. Kiitämme poispotkittuja mukavista yhteisistä vuosista.

 

Klaus Sippel

Koin lyhyen kamariurani aikana monta mukavaa asiaa. Tapasin paljon kiinnostavia ihmisiä eri aloilta ja nautin keskusteluistamme. Kiitos teille kaikille iloisista ja antoisista kokemuksista ja hyvää jatkoa kamarissa ja sen ulkopuolella!!

 

Klaus tanssilattialla kamarin glögeillä 2019

 

Miika Hovi

Sain olla Lahden nuorkauppakamarin jäsen lähes seitsemän vuotta. Törmäsin kamaritoimintaan 2014 alussa Päijät-Hämeen Nuorten Yrittäjien lounastreffeillä, kun samassa ravintolassa oli myös kamarilounas. Johanna Peltovuori kutsui mukaan toimintaan, johon lähdinkin alusta asti reippaasti rekisteröitymällä lähes saman tien 2014 maailmankokoukseen Leipzigiin.

KV-kokoukset olivatkin ehkä kaikkein parasta jiicee-touhuissa ja suosittelen niitä kaikille! Toki rakasta oli lähestulkoon kaikki muukin toiminta ja erityisesti pidin yritysvierailuista. Monien koulutuksien kautta opin paljon itsestäni ja muista, sekä ensimmäisten vuosien aikana myös järjestön tarkoitus jne. tulivat tutuiksi. Alunperinhän kuvittelin liittyväni Kauppakamarin nuoriso-osastoon…

On ihan mahdotonta yrittää kertoa lyhyesti kaikista kivoista kokemuksista, mukavista ihmisistä, hienoista paikoista, mielenkiintoisista koulutuksista, jne. jotka haluaisin jakaa teaser-tyyppisinä muistoina erityisesti uusille koejäsenille. Tuntuu haikealta jättää kamari, kun paljon jäi vielä yhdessä kokematta ja tekemättä, vaikka toisaalta mennyt vuosi pehmensi tätä vaihetta osan tapahtumista jäädessä pois koronan vuoksi.

Välillä ehkä hieman hiljempaakin sivusta seuranneena annan kuitenkin omat, ehkä jonkun mielestä poikkeavat vinkkini uusille: 1.) Suorita ripeästi varsinaiseen jäsenyyteen vaadittavat eri osiot. Sen jälkeen voit keskittyä niihin kamariasioihin, jotka sinusta tuntuvat kaikkein mukavimmilta ja loput voi jättää vähemmälle.  2.) Lyöttäydy sellaisten rouvien kuin Peltovuori & Pesonen, sekä sellaisten herrojen kuin Ahonen & Ulvila seuraan kun siihen tarjoutuu mahdollisuus. He tietävät kaiken JCI:n juurista sen uusiin tuuliin, eikä sinulla ole koskaan tylsää!

Pidempään mukana olleita haluan kiittää yhteisestä ajastamme kamarissa ja kaikesta siitä, mitä se mukanaan toi. Kunhan korona hellittää, tapaamme varmasti siellä ja täällä. Ja kyllä siinä minun banaanipuhelimessa on ihan whatsappikin.

Menestystä jatkoon!

 

Miika Tallinnan maailmankokouksessa 2019

 

Jussi Ahonen, Senaattori 78897

Haluaisitko kehittyä jossakin? Voin kertoa salaisuuden. Mitä haluatkaan, sä pystyt siihen!

Kerron tarinan itsestäni, koska voin. Noin kymmenen vuotta sitten, kun Jonnetkin vielä muistaa, kamppailin ihan arkisten asioiden kanssa samoin kuin muutkin. Elämä oli suomalaisen määritelmän mukaan yleensä onnellista, eli ei siis vituttanu ihan koko aikaa. Oli rahahuolia, ihmissuhdehuolia, työhuolia, opiskeluhuolia, tulevaisuuden huolia.

Sitten kävi niin, että mut houkuteltiin nuorkauppakamariin. Ekat vuodet touhuilin omassa kamarissa. Ajattelin, että

  1. Ei musta oo kovin aktiiviseksi. Pikkuhiljaa kuitenkin aktivoiduin muuallekin. Tein hauskoja juttuja ja annoin palaa. Mut palkittiin aktiivisuudesta.
  2. Musta ei ole kouluttajaksi. No, into kasvoi, osallistuin kouluttaja-akatemiaan, tein koulutuksen, koulutin paljon, mut palkittiin kouluttamisesta.
  3. No johtajaksi musta ei ainakaan ole. Voishan kamarin pressaksi hakea. Mahtava vuosi, haastavia juttuja, mut palkittiin johtamisesta. Ja jos minä omista lähtökohdistani pystyn kehittymään näin paljon, niin myös sä pystyt siihen.

Mun mielestä parempi versio itsestä tarkoittaa ennen kaikkea mielentilaa. Sitä että haluat ja uskallat tehdä eri lailla kuin ennen, vähän isommin. Vaikka pelottaiskin, heittäydyt rohkeasti mukaan. Taidot kehittyy siinä sivussa. Usein muut näkee sun kehittymisen ja potentiaalin paljon ennen ku sinä. Vaikket uskoiskaan, niin sä pystyt siihen. Ja nuorkauppakamari on tähän juuri oikea paikka.

Ne jutut, minkä eteen näet vaivaa, kuten projektit, puheenjohtajuus ja isommat koulutuskokonaisuudet kehittää eniten, kädet savessa. Sohvalla istuskelu kehittää sohvalla istuskelutaitoja. Johtaminen johtajuustaitoja, puhuminen puhumistaitoja. Mieti, missä haluat kehittyä ja kysy mitä sellaisia mahdollisuuksia kamari tarjoaa. Allekirjoitan täysin, että mitä enemmän kamaritoiminnalle annat, sitä enemmän siltä saat. Suosittelen olemaan aktiivinen heti, vaikkei siltä välttämättä tunnu, niin täytät 40 yllättävän pian!

Tänään mun rahahuolet on vaihtunu järkevämpään talouden suunnitteluun. Työhuolet intohimolla tehtävään kehitysduuniin. Elämä on jatkuvaa opiskelua, mutta opiskeluhuolet on ohi. Ihmissuhteet kehittyy. Tulevaisuudesta näkyy visio, joka on monella lailla nykyhetkeä valoisampi. Olen aika paljon parempi versio itsestäni.

Jos siis haluat kehittyä, osallistu aktiivisesti. Sano rohkeasti kyllä. Olen ikionnellinen, että saatuani senaattoriarvon voin jatkaa omaa kehittymistäni nuorkauppakamarissa. Tulen jatkossakin antamaan tälle harrastukselle paljon ja sitä kautta saamaan vielä enemmän. Kiitos kaikille matkalla mukana olleille, eli muun muassa ihan jokaiselle teille! Sä pystyt siihen!

 

Senaattori Jussi muistetaan kunniamaininnasta alueen parhaana puheenjohtajana ja vuoden 2019 parhaana puheenjohtajana

You may also like...