PRES-akatemia järjestettiin Jyväskylässä

Pres-akatemia järjestettiin tänä keväänä 19.-21.5.2023 Jyväskylän nuorkauppakamarin järjestämänä ja sinne osallistui liki 100 nuorkauppakamarilaista, jotka koostuivat tämän vuoden puheenjohtajista ja mahdollisista ensi vuoden puheenjohtajista ympäri Suomen. 

Tiukka koulutussetti aloitettiin heti perjantaina, kun tapahtumapaikkamme Crazy Townin perustajajäsen Mikko Markkanen piti meille keynoten omasta yrittäjyydestään ja tarinasta sen taustalla. Illalla järjestettiin vielä rastirata, jossa pääsimme tiimin kanssa miettimään erilaisia tehtäviä koskien muun muassa kamaritoiminnan kehittämistä.

Lauantaiaamu alkoi tiukalla parin tunnin DP-koulutuksella, jossa pohdimme viiden hengen ryhmissä kamariemme haasteita ja teimme kehityssuunnitelman omalle kamarille yhdestä aiheesta. Jouduimme myös haastamaan itseämme videoimalla tämän oman kehittämishankkeemme. Iltapäivällä kuulimme keynotena Valtran HR managerin Viivi Nykäsen ”Vastuullinen itsensä ja tiimin johtaminen” ja pääsimme workshop-muodossa pohtimaan, millaisia tiimin jäseniä itse olemme ja miten ratkaisisimme tietyt tilanteet. Iltapäivä jatkui keskustellen jo hieman vuodesta 2024 ja pohtien strategiaa.

Gaalan sijaan oli järjestetty rentoa illanistumista pukukoodilla smart casual, joten gaalamekot saivat tämän viikonlopun levätä rauhassa kotona kaapissa. Sunnuntaina vielä kuultiin aamusta hieman Talent Poolista ja kv-mahdollisuuksista ennen kotiin lähtöä.

Itselle nämä kokousviikonloput ja ihmisten tapaaminen on tämän harrastuksen parasta antia, siinä sivussa saa tietenkin koulutettua ja kehitettyä itseään. Joten suosittelen: jos on mahdollisuus lähteä esimerkiksi syksyllä kokouksiin niin lähtekää!

Teksti: Reeta Lyyra

You may also like...