Strategia-koulutusta Savonlinnassa

12.-14.5.2023 järjestettiin jälleen koulutus, jotka monet ovat sanoneet jopa koko Nuorkauppakamarin parhaaksi koulutukseksi. Kyseessä oli tietenkin Strategia!-koulutus, joka on Nuorkauppakamareiden vuosittain järjestämä koulutusviikonloppu, jonka keskiössä on strategia ja strategiatyö.

Tällä kertaa se järjestettiin upeissa maisemissa Saimaan äärellä, Savonlinnassa sijaitsevassa Tanhuvaaran urheiluopistolla. Koulutukseen matkasi ihmisiä ympäri Suomen ja meiltä Lahdestakin siellä oli itseni lisäksi Riikka Kojo sekä Hannele Impola. Koulutuksella on vuosittain vaihtuva teema, jonka ympärille tiimit rakentavat itsensä. Tämän vuoden teema oli Strategympialaiset. Itse edustin ratsastajien tiimiä ja tiimimme oli Turpakäärijät. Jokainen tiimi oli kokoontunut etukäteen muutaman kerran ennen viikonloppua Teamsin
välityksellä, joten vaikka ihan vieraita emme enää olleetkaan, niin silti perjantai-illan tiimiytymistehtävät hoitivat hommansa. Kiersimme erilaisia urheilullisia rasteja kilpaillen muita tiimejä vastaan ja tiimihengestämme muodostui todella vahva.


Lauantaina alkoi itse varsinainen puurtaminen. Viikonlopun tavoitteena oli luoda Savonlinnan
Nuorkauppakamarille ehdotelma heidän uudeksi strategiakseen. Osallistujat olivat saaneet etukäteen jo ennakkomateriaalia Savonlinnan kamarista sekä alueesta, johon olivat päässeet tutustumaan. Jokainen tiimikouluttaja piti oman koulutusosuutensa strategiasta, jonka jälkeen jokainen tiimi pääsi omaan tilaansa työstämään juuri sitä osa-aluetta ennen taas seuraavaa koulutusosuutta. Viikonloppu oli todella intensiivinen ja nopearytminen, ja tavallisista kokousviikonlopuista poiketen myös sunnuntai oli vielä
kouluttautumista ja työstimme strategiaa täysillä.


Vaikka itse strategiatyö oli tietenkin mielenkiintoista ja myös hauskaa, niin muutakin hauskuutta
viikonloppuun mahtui. Lauantaina meillä oli urheilugaala, jossa palkittiin mm. parhaiten tiimihaasteistasuoriutunut joukkue, ja tämän mainitsen tietenkin vaatimattomuuttani vain sen takia, että me Turpakäärijät veimme voiton kotiin! Myöhemmin illalla meillä oli vielä valtaisa kisakatsomo jännittämässä Käärijän Euroviisufinaalia ja vaikka hän ei meidän kavionjälkiämme aivan seurannutkaan, niin oli 2. tila silti upea saavutus ja oli hauskaa katsoa finaalia porukassa. Itsenäni on strategiatyö kiinnostanut paljon ja koin, että sain kokousviikonlopusta paljon oppia ja avaimia siihen miten pystyn sitä työtä tekemään esimerkiksi työelämässäni. Minulla, Riikalla ja Hannelella on myös aivan valtavaa intoa Lahden kamarin seuraavan strategian suhteen ja paluumatkalla ideoimme ja keskustelimme siitä jo paljon. Se, että sain viikonlopusta ammatillista hyötyä, niin toinen todella merkittävä hyöty oli myös verkostoituminen, joka sekin oli jotenkin voimakkaampaa kuin tavallisissa kokousviikonlopuissa vaikka toki sitä tapahtuu sielläkin.


Suosittelen tätä koulutusta kaikille joita strategiatyö kiinnostaa ja tämä on myös koulutus, johon
osallistumista Lahden kamari on yleensä tukenut taloudellisesti. Tarkkaile siis ensi vuoden koulutusta ja lähde sinne joko kamarin tukemana tai ilman, joka tapauksessa lupaan että saat ainakin vastinetta ajallesi!

Teksti: Mirva Mättölä-Vesalainen

You may also like...